Perjantai 02.06.2023
Nimipäivät: Venla
Hämeenlinna
Pilvistä
4°C
Tuuli: 3 m/s NW
 
Avatar photo

Ilkka Peltoniemi

Ilkka Peltoniemi on Reska.fi -julkaisujen päätoimittaja, joka asuu ja työskentelee Hämeenlinnan keskustassa ja elävöittää sitä, minkä ehtii. Ja kuten julkaisukin, kirjoittaja on poliittisesti sitoutumaton.

Linna tyhjenee vääjäämättä

 

Mitä lähemmäksi moottoritien katteen valmistumista aika kuluu, sitä suuremmalta kysymysmerkiltä kauppakeskus Linnan tulevaisuus näyttää.

Katetyömaan nettisivuilla (www.hameenlinnakeskus.fi) kerrotaan firmojen logoin tulevista vuokralaisista, joita tulee olemaan yli 60.

Kauppakeskus Linnasta olisivat tuolla tietoa liukenemassa ainakin Tiimari, Rax, Sokos, Dressman, Hesburger,  Kappahl ja H&M. Veikkaan, että uudelle kauppapaikalle suuntaavat myös Kirja & Idea ja Instrumentarium.

Kauppakeskus Linnan kiinteistön omistajat eivät ole paljastaneet korttejaan vapautuvien liiketilojen suhteen.

Asiaa voikin spekuloida yrittämällä asettautua omistajan asemaan. Mistä saisi kiinteistölle parhaan tuoton?

Etsimällä uusia vuokralaisia, jotka olisivat valmiit maksamaan nykyiset neliöhinnat? Tuskin löytyy.

Rakentamalla tilalle paljon kaivatun parkkitalon ja kerroksiin asuntoja?  Miksei.

Siirtämällä huolet eteenpäin ja myymällä koko kiinteistö jollekin merkittävälle kiinteistösijoittajalle, jolla on pääomaa jalostaa kiinteistöä hyväksi katsomaansa tarkoitukseen.

Kaikki eivät kuitenkaan ole jättämässä Linnaa. Historiallisen KOP:n kulman (nykyisen Vekankulman) katutason valloittavat toimintaansa laajentava Linnan Klinikka ja Laurell. He arvostavat edelleen kävelykadun sijaintia ja kauppatoria, joka ei tiettävästi siirry moottoritien päälle.

1 kommentti

  1. Sirpa:

    Moi Ile !!!
    Mitas jos kaikki kaupat siirtyy jonnekin muualle, miksi silloin enaa tarvittaisi edes niita parkkipaikkoja. Vai onko ydinkeskustassa muka niin paljon asukkaita, ettei kadunvarret riita ???? siina jos missa olis OIVALLINEN paikka kunnon KAUPPAHALLILLE, sellaiselle, kun esim. Helsingin vanha kauppahalli………….tuoreita tuotteita, gourmet-osastoja, pystybaareja, kukkia, valmiita ruoka-annoksia……………..ei pizzaa, eika kebabia – lohta, siikaa, ilvesjuustoa, sahtia,poronkaristysta, perunalaatikkoa……

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.