Maanantai 30.01.2023
Nimipäivät: Irja
Hämeenlinna
Pilvistä
2°C
Tuuli: 6 m/s SSW
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Rensseli Reska

Silmä tottuu. Kun lampsii päivästä toiseen työmatkat Reskaa pitkin, ei tuikituttua kadunpätkää tule juurikaan mittailtua sillä silmällä. Lähinnä rekisteröi vain vuodenaikojen vaihtelut ja isommat muutokset, kuten että terassikausi oli ja meni, samoin kerjäläishaitaristit, feissaajat ja markkinakojut.

Niinpä mittailin Reskaa oikein ajatuksella ja pitää valitettavasti todeta, että kaupungin paraatikatu on taantunut.
Vasta runsaat parikymmentä vuotta sitten kovalla tohinalla rakennetun kävelykadun puusto on ylikasvanut, seinänvierukset ja pylväät ties millä eritteillä ja esitteillä holvattu ja yleisilme muutenkin rensseli.

Kiinteistönomistajia ei voi velvoittaa mihinkään, mutta luulisi, että kaupungin keskeisimpien liikeneliöiden ulosvuokrauksessa onnistuminen on edelleen sekä heidän että kaupungin etu. Siksi sekä itse katuosuutta että kiinteistöjä olisi aika päivittää. Haastetta lisää katteen valmistuminen ja lukuisten Reskan nykytoimijoiden siirtyminen juuri sinne.

Jotain pitäisi siis tehdä, mutta mitä? Lähtisin valaistuksesta ja istutuksista. Julkisivuihin voisi saada myös jonkinlaisen yhtenäisen elementin: olkoon nyt vaikka seinänvieruksille vedetty yhtenäinen ?jalkalista? tms. Reskan kattaminenkin voi tulla vielä eteen.

Suomi on täynnä 1980-luvulla pankkien konttoreiden väliin rakennettuja ja jo autioituneita liikekatuja. Ei nyt päästetä Hämeenlinnan keskustaan samalle mallille!

Ilkka.peltoniemi@reska.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.