Maanantai 30.01.2023
Nimipäivät: Irja
Hämeenlinna
Pilvistä
2°C
Tuuli: 6 m/s SSW
 
Avatar photo

Ilkka Peltoniemi

Ilkka Peltoniemi on Reska.fi -julkaisujen päätoimittaja, joka asuu ja työskentelee Hämeenlinnan keskustassa ja elävöittää sitä, minkä ehtii. Ja kuten julkaisukin, kirjoittaja on poliittisesti sitoutumaton.

Patti hämäläiseen tapaan

Kaupunkikeskustayhdistys kutsui lokakuun alussa koolle vanhan Reskan kiinteistönomistajat, kaupungin virkamiesjohtoa, luottamusmiehiä ja kauppiaita kertomaan näkemyksiään kyseisen kauppakadun tulevaisuudesta. Lähtökohta on se, että kauppakeskus Linna koko lailla tyhjenee nykyisistä vuokralaisista. Suunta on moottoritien kate. Vanha Reska on vaarassa taantua tuulenpiiskaamaksi autiokaduksi.

Tilaisuuden jälkitulema oli se, että Hämeenlinnassa on ajauduttu shakkitermein pattiin, sillä kaikki muut osapuolet paitsi uusiin tiloihin lähtevät vuokralaiset ovat jämähtäneet omiin poteroihinsa odottaen toistensa ratkaisuja.

Suurimmat kiinteistönomistajat kuten Seppo Vekka, Osuuspankki, Sponda, Veritas jne. venyttävät kiinteistöjen kehittämiseen ja vetovoimaisuuden lisäämiseen tarvittavia investointipäätöksiään, koska kaupunki ei ole kyennyt tekemään päätöksiä niin keskustan tarvitseman uuden kaavan kuin parkkiratkaisujenkaan suhteen.

Osapuolet löytävät hämäläiseen pattiin yhden syyn tilaaja-tuottajamallista, joka ei ota toimiaaseen.  Hämäläisen patin syy-seuraus -suhteet menevät  näin:  A. Valmisteleva virkamies ei esittele B. Kuntapäättäjä ei päätä. C. Tilaaja ei tilaa D. Tuottaja ei tuota. E. Mitään ei tapahdu.

Jonkun olisi syytä laukaista tuo suma. Yllämainitut osapuolet kuitenkin selittävät kulisseissa voimattomuutaan lähinnä sillä, että tilaajajohtaja Päivi Salorannan johtama Hämeenlinnan kaavoitusosasto on aivan jumissa. Eikä se ole ensimmäinen kerta, kun tilannetta kulisseissa taivastellaan.

Mutta selvyyden vuoksi: Tilaajapuolen suurin satraappi on  Juha Isosuo, tuottajapuoli kuuluu uuden kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan vastuulle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.