Maanantai 30.01.2023
Nimipäivät: Irja
Hämeenlinna
Pilvistä
2°C
Tuuli: 6 m/s SSW
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Patti hämäläiseen tapaan

Kaupunkikeskustayhdistys kutsui lokakuun alussa koolle vanhan Reskan kiinteistönomistajat, kaupungin virkamiesjohtoa, luottamusmiehiä ja kauppiaita kertomaan näkemyksiään kyseisen kauppakadun tulevaisuudesta. Lähtökohta on se, että kauppakeskus Linna koko lailla tyhjenee nykyisistä vuokralaisista. Suunta on moottoritien kate. Vanha Reska on vaarassa taantua tuulenpiiskaamaksi autiokaduksi.

Tilaisuuden jälkitulema oli se, että Hämeenlinnassa on ajauduttu shakkitermein pattiin, sillä kaikki muut osapuolet paitsi uusiin tiloihin lähtevät vuokralaiset kokevat olevansa kykenemättömiä toimimaan toisista osapuolista johtuen.

Suurimmat kiinteistönomistajat kuten Seppo Vekka, Osuuspankki, Sponda, Veritas jne. sanovat joutuvansa panttaamaan kiinteistöjen kehittämiseen ja vetovoimaisuuden lisäämiseen tarvittavia investointipäätöksiään, koska kaupunki ei ole kyennyt tekemään päätöksiä niin keskustan tarvitseman uuden kaavan kuin parkkiratkaisujenkaan suhteen.

Miksei mitään tapahdu, johtuu kuulemma suurelta osin tilaaja-tuottajamallista, joka ei vaan ota toimiaaseen. Hämäläisen patin syy-seuraus -suhteet menevät näin: A. Valmisteleva virkamies ei esittele B. Kuntapäättäjä ei päätä. C. Tilaaja ei tilaa D. Tuottaja ei tuota. E. Mitään ei tapahdu.

Jonkun olisi syytä laukaista tilanne. Yllämainitut osapuolet kuitenkin selittävät kulisseissa voimattomuuttaan etenkin sillä, että tilaajajohtaja Päivi Salorannan johtama Hämeenlinnan kaavoitusosasto on aivan jumissa. Eikä se ole ensimmäinen kerta, kun tilannetta taivastellaan.

Nyt kaivataan johtajuutta. Selvyyden vuoksi: Tilaajapuolen suurin satraappi on Juha Isosuo, tuottajapuoli kuuluu uuden kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan vastuulle.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.