Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Ny rillataan ja viihdytään keskustan maisemissa

Kesä alkoi toden teolla jo toukokuussa. Kuulun siihen valtaosan vuodesta kalvakkaan ihmisryhmään, joka vietti talven tiukasti kotimaassa. Sitäkin voimakkaampi on ollut vastakohta kylmään ja pitkäksi venyneeseen talveen.

Jälkikasvu alkaa olla siinä iässä, että osaa tarvittaessa perätä toimia kodin ja sen välittömän lähiympäristön kehittämiseksi. Huomion kohteeksi joutui jo viime kesänä kukkapenkki, jossa kasvoi lähinnä parhaat kukintansa jo nähneitä kasveja.

Toukokuun projekteihin kuuluikin uusien kukkien ja asianmukaisen mullan haku Alajoen Kasvitarhalta ja istutus. Uskalsimme jopa lyödä kukat multaan muutamaa päivää ennen suositusta. Se taisi olla toukokuun ensimmäinen kunnolla lämmin päivä ja siitä asti onkin päivä paistanut ja suosinut sekä pihalla oleilua että ulkoharrastuksia.

Kesänviettoa olemme suunnitelleet useiden lyhyiden täsmäiskujen varaan. Joukkoon kuuluu niin urheilua kuin huviakin ja kohteena ovat lähinnä kotimaiset destinaatiot. Tämä tarkoittaa sitä, että paljon aikaa kuluu myös hämäläisissä maisemissa. Kotikin voi ja saa olla ?lomapaikka?, kun loman aika on.

Kesän nopea tulo on myös ikään kuin puhaltanut kaupungin kasvot raikkaammiksi. On ollut hienoa viettää aikaa niin Aulangolla maastopyöräillen ja kylpien kuin tornikahvilassa ruokaillen ja metsiä sekä virkistysmielessä samoillen että suunnistaen.

Kaupunkikeskustassa on nähty uutuutena muun muassa torin leikkipaikka, Popinon Street Food & Moren laajennus ja Torikahvilan katettu osa. Lähiruokaan ja lähiseudun tuottajiin luottaa moni ravintola, kärjessä ehkä Piparkakkutalo, jossa tätä periaatetta on sovellettu jo pitkään. Kauempana torista käyskentelevä voi eksyä esimerkiksi Marin Kahvilan todella valoisiin ja viihtyisiin tiloihin tai vaikka testaamaan Torillan, ent. Huviretken tarjontaa. Vaakunan terassille voi tilata ranskalaisen keittiön herkkuja tai osallistua grilli-iltoihin.

Hämeenlinnaa ei tarvitse kehua kehumisen vuoksi, vaan ainakin itse teen sen täydestä sydämestä.

Juha Reinikainen

Kirjoittaja on Reskan päätoimittaja. Kirjoitus on 30.5. ilmestyvän Reska.fi-lehden pääkirjoitus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.