Lauantai 26.11.2022
Nimipäivät: Sisko
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-3°C
Tuuli: 2 m/s E
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Nautittavaa argumentointia

Hämeen Sanomien yleisönosastossa käytävän pysäköintikeskustelun suola on Juha Peltosen (LitT,dosentti) ajoittaiset kirjoitukset, joissa perätään “edes siedettävän liittymispysäköinnin  järjestämistä meille, jotka käytämme bussia työmatkoihimme Hämeenlinnan ulkopuolelle.” (HäSa 12.9.).

Peltonen antaa sittiä virkamieskunnalle, joka “toimii ensin, ajattelee sitten.” Ja edelleen: “Piiloutuu linjapäätösten taakse, että kun kerran on päätetty muuttaa kaikki pysäköintipaikat maksullisiksi, niin siitä ei poiketa, vaikka kuinka olisi perusteita miettiä asiaa uudelleen.”

Hämeenlinnaa on markkinoitu väkevästi hyvänä asuinpaikkana pääkaupunkiseudulla ja Tampereen suunnassa työskenteleville. Halvemmat hinnat, hyvät nopeat yhteydet jne. jne. Peltonen haastaa aivan syystä virkamieskunnan miettimään, tukeeko pysäköintipolitiikka tuota strategiaa.

Vaikkei Peltonen junalla kulkevista puhukaan, tuntuu liialliselta, että etätyöpaikoistaan kynsin hampain riippuvat vanhat ja uudet hämeenlinnalaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan ensin työmatkoistaan ja sen päälle lätkäistään vielä toinen mokoma pysäköintimaksuja.

Palaa jälleen mieleen erästäkin Hämeenlinnan silmäätekevien delegaatiota isännöinyt Jyväskylän taannoinen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen. Värikäs virkamies tukki kerralla vieraansa mietintämyssyt muistuttamalla,  että Jyväskylän kaltaisen yliopistokaupungin (ja ehkä Hämeenlinnankin) älykkyydestä vain muutama prosentti nauttii kunnan leipää ja istuu kaupunginvaltuustoissa. Loppu on niiden hartioiden välissä, jotka rahoittavat koko touhun. Heitä olisi syytä kuunnella myös vaalien välissä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.