Maanantai 30.01.2023
Nimipäivät: Irja
Hämeenlinna
Pilvistä
2°C
Tuuli: 5 m/s SSW
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Kuhinaa Pimeän kaupan alla

Kertaalleen siirretty Pimeän Kaupan ilta koittaa perjantaina 4.10. Monet kauppiaat olivat hetken nyrryksissä Kaupunkikeskustayhdistykselle, joka siirsi jo kerran sovittua tapahtumaa. Perusteena kun oli se, että HPK:n ensimmäisen kotipelin aikana ei auta järjestää muuta häppeningiä -edes keskustassa.

Mutta jotain hyvääkin aikalisässä oli -nyt kauppakeskuksilla, kauppiasyhteenliittymillä ja yksittäisillä kauppiailla on ollut varmasti riittävästi aikaa kehitellä hyviä tarjouksia ja yleisöpyydyksiä kyseisen illan varalle.

Ihailtavan aktiivista toimintaa osoittavat kävelykadun ääripäät. Keskustalon kauppapihan toimijat aina taloyhtiötä myöten ovat kehitelleet kokonaisen ohjelmallisen illan perjantaille 4.10. On kota, on poroja, on irkkumusaa, muotinäytöstä, Reska-tyttöjen esittely ja suuhunpantavaa sekä tulilla että sisätiloissa.
Keskustalossa on päätetty, että kauppapiha nostetaan jaloilleen. Ihan kaikkia suunnitelmia ei auta edes paljastaa, mutta ainakin Pop up -joulutori uusitaan ja kulttuuriakin tulee olemaan tarjolla -säännöllisesti.

Myös Länsi-Reskan eli Saaristenkadun puoleisen kävelykadun osan kauppiaat ovat pitäneet yhdessä markkinointipalavereita. Pimeän Kaupan illalle on luvassa lyömättömiä tarjouksia ja ohjelmaa ostosten lomaan. Länsi-reskalaiset tietävät, että Hämeenlinna-keskuksen valmistutta he toimivat koko kaupunkikeskustan porttina. Ajatuksen voisi jopa konkretisoida jonkinlaisilla rakenteilla….

Mutta purkaa ei pidä. Nimittäin Länsi-Reskan kuuluisia kohtaamiskiviä, kuten jotkut ovat ehdottaneet. Patsaisen tekijä hämeenlinnalaissyntyinen kuvanveistäjä Pertti Kukkonen on nimittäin teoksellaan yksi finalisteista, jonka työ kilpailee parhaillaan New Yorkissa YK-rakennuksen eteen nousevan orjuuden muistomerkki -kilpailun voitosta. Pidetään nyt edes Kukkosesesta kiinni, kun Sibeliuksen meiltä veivät.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.