Maanantai 30.01.2023
Nimipäivät: Irja
Hämeenlinna
Lumikuuroja
2°C
Tuuli: 6 m/s SSW
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Kotilääkäri -vihdoinkin!

Suomalaisen terveydenhuollon erinomaisuus oli aikoinaan meillä ihan ylpeydenaihe. Aina saattoi ulkomaillakin kehaista, kuinka pätevää, toimivaa ja vieläpä edullista (silloin ilmaista) meidän terveyshuoltojärjestelmämme on. Toisin on nyt.
Asiaa tulee pohtineeksi joka kerta, kun monin paikoin maailmalla matkaillessa huomaa saavansa paljon parempia terveyspalveluja kuin Suomessa. Ainakin sillä rahalla, mikä nykyään käytetään suureksi osaksi yksityisillä lääkäriasemilla.

Seuraava esimerkki on EU-maa Espanjasta: Iski vatsalaukun molemmista päistä tyhjentävä räjähtävä vatsatauti, joka veti muutamassa tunnissa kropan niin kuiviin, että katsoin parhaaksi turvautua lääkäriin, ettei menisi potemiseen montaa päivää.
Eikun ilmoitus respaan ja puolessa tunnissa hotelliin saapui Bilbaon terveydenhuoltojärjestelmän sunnuntaipäivystyksiä autonkuljettajansa kyyditsemänä “kotilääkäri” -yksi heistä viidestä.
Oli kuulemma kaupunkialueella tehokkaampaa ja nopeampaa kuin ajattaa ihmisiä terveysasemille.
Doc iski pari piikkiä persuuksiin, antoi napit akuuttiin tarpeeseen, reseptin varalle ja ruokailuohjeet kaupan päälle. Tyrkytin rahaa, mutta ilmaistahan se oli EU-kansalaiselle.

Jäin miettimään, miten tuokin juttu olisi hoidettu Suomessa. No, kyllä kaikki sen tietävät. Ei mitenkään tuollaisella aikataululla. Kotiin/hotelliin lääkäriä ei ole saanut rahallakaan.
Mutta nyt alkaa saada ainakin Hämeenlinnassa, kun Linnan Klinikka aloittaa lääkärin kotikäyntikokeilun. Kotikäynnillä hoidetaan tarpeen mukaan useampikin potilas. No mikä ettei!

Tästä palvelusta täydet pointsit Linnan Klinikalle. Alkuun palvelu ei ehkä lyö leiville, mutta on jo imagotekijänä loistava askel potilaslähtöiseen asiakaspalveluun.

ilkka.peltoniemi@reska.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.