Keskiviikko 08.02.2023
Nimipäivät: Laina
Hämeenlinna
Pilvistä
2°C
Tuuli: 2 m/s WSW
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Ankeaa vai kaunista?

Hämeenlinnan keskustaa kehitetään erilaisilla projekteilla. Verkatehdas voi hyvin ja kate on valmistumassa. Itkua aiheuttaa ruutukaava-alue Verkatehtaan ja katteen välissä. Liiketiloja on tyhjinä kivijaloissa ja Kauppakeskus Linnaa uhkaa tyhjentyminen katteen valmistuessa. Parkkeeraamisesta ei haluta maksaa keskustassa.

Muutaman korttelin pituinen kävelymatka tuntuu pitkältä, koska pankit, vakuutusyhtiöt ja kiinteitövälittäjät ovat vallanneet parhaat liiketilat. Mitenhän niiden ikkunoista saataisiin mielenkiintoisia? Jos kaupungin pienet kivijalkaliikkeet saataisiin tiiviiseen ryhmään lähelle toisiaan, ei muutaman korttelin matka tuntuisi missään, kun olisi liikkeitä,  joihin poiketa ja mielenkiintoisia ikkunoita, joita katsella. Matkailijoiden sekä kaupunkilaisten olisi helppo löytää ihanat erikoisliikkeet ja kahvilat.

Kävin kuvaamassa yhtä keskustan pääkatua ajatuksena, että keskustaa olisi mielestäni kehitettävä katteelta Verkatehtaalle etenkin Palokunnankadun, Raatihuoneenkadun ja Hallituskadun osalta.

Tiedätkö, millä kadulla kävin?

 

ilmoitustaulu

 

Musta-valkoista

 

Ikkunat

 

roskis

 

pyörä

 

kaapit

 

naama

 

penkit

 

ovia

 

Miten sinä kehittäisit keskustaa katteelta Verkatehtaalle? Vai kaipaako keskusta kehittämistä?

 

Ulla Heinonen

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.