Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Äänestä EU:n kauneuskilpailuissa

Radion kuuntelu oli masentavaa, pakko myöntää. Tunsin myös häpeää kahden lirkuttelevan nuoren toimittajan puolesta. Kelkka meni väärää latua rysähtäen metsään, vaikka olikin äärimmäisen helteinen kesäpäivä.

Joku ehkä jo kysyy, miksi kuuntelin radiota ja varsinkin väärää kanavaa. Selitys on yksinkertainen: olin kuntosalilla, jossa oli radio ja siinä valmis kanava.

Menin aukaisemaan toosan.

Valopääkaksikko ? nimiä en tiedä, eikä edes kiinnosta ? nosti pakasta kaksi eurovaaliehdokasta, kokoomuksen Henna Virkkusen ja vasemmistoliiton Li Anderssonin. Virkkunen oli suunnilleen OK, toisin sanoen ei erityisesti moitittavaa.

Tähti oli kuitenkin Andersson. Ja miksi? Toimittajat toistelivat moneen kertaan kuinka nuori ja kaunis nainen Andersson on. Erityisen maininnan saivat huulet, joissa on samaa pusuvoimaa kuin näyttelijä Angelina Jolien huulissa.

Kova havainto tärkeästä asiasta!

Leivottuaan taikinaa tarpeeksi kaksikko julisti, että ääni menee Anderssonille.

Nyt on korkea aika selvittää, olivatko läppätoimittajat aivan tosissaan. Niin tosissaan, että ainakin minä otin arviot tosissani.

Ei minulla ole mitään Li Anderssonia vastaan ? kuten ei muitakaan ehdokkaita. Kansa päättää. Sen verran olen nuoren turkulaispoliitikon esiintymisiä televisiosta seurannut, että olen tasan varma siitä, ettei hän osallistu eurovaaleissa kauneuskilpailuun.

Ei osallista, eikä halua osallistua. Toimittajat häpäisivät Anderssonin, tekivät hänestä pusuhuulipellen.

Radioaalloilla valon lailla loistavilla toimittajilla oli sentään yksi tärkeä sanoma: muistakaa äänestää eurovaaleissa.

Totta kai, kauneuden vaaliminen on Eurooppaa yhdistävä kaikkien eurooppalaisten yhteinen asia.

Markku Peltonen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.