Lauantai 21.07.2018
Nimipäivät: Johanna, Hanna, Jenni, Hanne, Hannele
Hämeenlinna
Puolipilvistä
22°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Myllytuvan Vesa-Pekka Taurulle ruokien kehittelyssä vain mielikuvitus on rajana

Vesa-Pekka Tauru hakee virikkeitä Myllytuvan ruokien kehittelyyn muun muassa kokkiohjelmista ja internetistä.

Ravintola Myllytuvan lounaat vetävät Kantolaan parhaimmillaan valtavasti aterioitsijoita.

– Muutamat tuotteet vetävät ihan älyttömästi väkeä, sanoo ravintoloitsija Vesa-Pekka Tauru.

Reskan järjestämässä, vuoden 2018 lounasravintola -äänestyksessä kolmanneksi sijoittunut Myllytupa oli samalla ykkönen epävirallisessa buffetlounaiden sarjassa. Vahingossa Myllytuvan lounaiden maine ei ole syntynyt. Tauru kertoo seuraavansa ruokatrendejä ja soveltavansa niitä lounaspöytähenkisesti. Hyväkään idea ei useimmiten heti iske läpi ensimmäisellä kokeilulla.

– Tuotteesta on saatava hyvä ja yksinkertainen lastata lautaselle. Esimerkkeinä ovat burgerit ja kebabit, jotka olivat kohdallaan muutaman kokeilun jälkeen.

Tauru kertoo seuraavansa kokkiohjelmia. Suosikki on Jamie Oliverin show.

– Muutamia makuja olen poiminut sieltä ruokiimme. Aikaa ei juuri ole käydä muualla syömässä ja tv-ohjelmien lisäksi poimin tietoa netistä. Vain mielikuvitus on rajana, jos on halua toteuttaa ja pääsääntöisesti kokeilut ovat onnistuneet.

Moni voi mieltää Myllytuvan yhä työpaikkaruokalaksi, mitä ravintola ei nykyään ole.

– Parin viime vuoden aikana olemme tehneet töitä sen eteen, että asiakkaita kävisi muualtakin. Uusin kokeilu on eläkeläisalennus kello 13 ja 14 välissä ja sekin on vetänyt hyvin väkeä aiemmin hiljaisemmalle välille.

Tauru osti yhtiökumppaninsa osuuden eli hankki Myllytuvan omaan omistukseensa vähän yli vuosi sitten. Hyvää pohjaa lounastajien toiveiden tuntemukselle antaa se, että Tauru on työskennellyt samassa talossa 17 vuotta ja tuntee ihmiset.

– Onpa muutama ihminen ollut asiakkaanakin koko sen 17 vuoden ajan.

Myllytupa on avoinna ympäri vuoden ja lounaiden lisäksi liikevaihtoa tuovat tilausruokailut ja catering-toiminta.

– Jos tilauspuolella on hiljaisempia viikkoja, pyrin panostamaan vielä enemmän lounaspöytään.

Tämän kevään uutuutena Myllytupa kokeilee niin sanottua matalan kynnyksen äitienpäivälounasta.

– Se tuli puolivahingossa mieleen, kun etsittiin äitienpäiväksi sopivaa ruokapaikkaa. Teemme laadukkaista perusruoista vähän edukkaamman kattauksen, jota voi tulla syömään ilman mitään paikkavarauksia.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.