Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Vaimo ajoi Vihkon takaisin Suomeen

HPK:ssa kausilla 2006–2010 pelannut Joonas Vihko, 32, palaa Hämeenlinnaan.

Osapuolet ovat sopineet kahden vuoden mittaisen kontrahdin. Vihko palaa ritarimiehistöön kolmen Luulajassa vietetyn kauden päätteeksi.

– On hienoa, että Jone päätti tulla takaisin Kerhoon. Saamme erinomaista maalintekotaitoa, nopeutta ja taistelijan, joka ei anna tuumaakaan periksi missään tilanteessa. Jone sopii mainiosti nykyisen joukkueemme ilmeeseen, HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela myhäilee seuran tiedotteessa.

Hyökkääjä itse sanoo, että sopimus Kerhon kanssa tuntuu kuin palaisi kotiin.HPK_rgb

– On hienoa palata takaisin HPK:hon. Sain pelata neljä hienoa vuotta aiemmin Hämeenlinnassa ja koko ajan sen jälkeen on ollut sellainen olo, että HPK on joukkue, johon SM-liigassa voisin vielä palata, Vihko sanoo.

– Syy palata takaisin Suomeen on vaimon työkuviot. Hän on seurannut minua 12 vuotta ympäri Suomea ja Ruotsiinkin. Nyt on minun vuoroni seurata häntä.

Vihko on pelannut SM-liigassa 467 peliä tehoin 115+105=220. Ennätyskausi 2009-2010 tuotti tehot 25+25=40 Kerhon yllettyä hopealle. Sen lisäksi palkintovitriinissä komeilee kaksi SM-pronssia. Luulajassa pelatessaan Vihko teki voittomaalin kauden 2012-2013 European Trophyn finaalissa Färjestadia vastaan ja voitti myös Elitserienin hopeaa.

HPK solmi sopimuksia myös  puolustajien kanssa. Jyri Niemen sopimus on muotoa 2+1 vuotta ja Ville-Veikko Eerolan jatkosopimus 1+1-vuotinen. Jyri Niemi, 22, liittyy Pallokerhon ryhmään kuuden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen. Kolme kautta vierähti WHL-junioriliigassa ja toiset kolme AHL- ja ECHL-farmiliigoissa.

Iso, fyysinen ja kovaa lämäävä pakki on kotoisin Hämeenkyröstä, mutta pelasi Kerhossa B- ja A-juniorina.

New York Islanders varasi Niemen kesällä 2008 NHL:ään. Hän solmi New York Rangersin kanssa 2010 kolmevuotisen tulokassopimuksen, mutta juuttui alempiin sarjoihin.

Tammikuussa loppukauden kestäneen sopimuksen tehnyt Ville-Veikko Eerola, 21, on HPK:n oma kasvatti. Hän kiekkoili Heinolan Peliitoissa syyskauden 2012, mutta palasi kotiin, kun mahdollisuus siihen tarjoutui.

– Sekä Niemi että Eerola ovat omia junioreita ja haluamme tarjota mahdollisuuden kehityksen jatkumiseen. Molemmat ovat tehneet hyvää tulosta juniorivuosiensa jälkeen, HPK:n pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen sanoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.