Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:

Tankotanssin SM Sanni Erämiehen ylivoimaa

Sanni Erämies oli ylivoimainen naisten sarjassa. Kuvan copyright Tomi Jokela / Suomen Tankotanssiliitto.

Suomen Tankotanssiliitto järjesti Tankomarkkinat-tapahtuman Elenia-areenalla lauantaina.

Naisten sarjan voitti Sanni Erämies Jyväskylästä. Erämies voitti hopealle sijoittuneen Tampereen Terhi Tavin liki 20 pisteellä.

Erämies on tällä hetkellä Suomen tankotanssin kirkkain tähti. Hänen menestysputkensa on sisältänyt PM-tittelin, MM-finaalipaikan uudella SE- tuloksella ja nyt uran ensimmäisen Suomen mestaruuden.

– Tein tänään hyvän perustason suorituksen, kun huomioi että koreografia oli uusi ja parannettavaa riittää vielä syksyn MM-kisoihin, kommentoi Erämies.

Miesten sarjan voitti Sami Huhtakallio. Duojen SM-ykkönen oli Jenna Nissinen & Saija Pelkonen, Team Tankotaivas.

Järjestyksessään liiton kolmannet SM-kilpailut, joissa nähtiin liki 40 taidokasta esitystä niin junioreiden, aikuisten kuin duojenkin sarjoissa oli menestys.

Tapahtuma oli lajin historian suurin SM-kilpailu Suomessa osanottajien määrässä mitaten ja se toimi myös MM-karsintana, Floridassa (USA) marraskuussa järjestettäviin kilpailuihin, joihin edustuspaikan sai joka sarjan kolme parasta urheilijaa. Vuonna 2019 MM-kilpailut nähdään Hämeenlinnassa.

Silmiinpistävää kilpailussa oli erityisesti viime vuonna aloitetun juniorisarjan esiinmarssi, kun peräti 16 junioriurheilijaa oli mittelemässä mestaruuksista.