Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:

Steelersille tärkeät sarjapisteet FBC Loistolta

Tarkkaa peliä. Loiston Clara Sofia Grönberg tukkii Steelersin Alisa Mäkelän etenemistien.

Steelers-naiset otti sarjasijoituksensa kannalta tärkeän kotivoiton FBC Loistosta lukemin 4?3 (3?1, 0?1, 1?1) Elenia-Areenalla. Steelers oli huomattavasti vastustajaansa valmiimpi päiväottelun avauserässä ja Annamaija Tuloisela laukoi Kaisla Mäkisen syötöstä lukemat 1?0:aan, kun ottelua oli käyty 4:38.

Loisto tuli tasoihin, mutta kapealla kokoonpanolla otteluun lähtenyt Steelers rankaisi erässä vielä kahdesti. Ensin maalin teki Annu Selinummi Steelersin parhaana palkitun Heli Haapalahden (1+1) syötöstä ja Meri Jokinen 3?1-osuman komealla soololla.

Annu Selinummi oli pirteällä pelipäällä.

? Oma pelimme kaatui tänään avauserään. Vastustaja teki omista paikoistaan maalit tehokkaasti ja olimme jäljessä, myönsi Loiston valmentaja Rauli Pätsi.

? Toisesta erästä eteenpäin tahti muuttui ja saimme pidettyä palloa hyvin. Paikoista ei kuitenkaan saatu tarpeeksi tehokkaasti sisään, hän jatkoi.

Toisen erän ainoan maalin teki Loiston Laura Pakarinen ajassa 32:40.

Meri Jokisen 3?1-maali syntyy ajassa 11:43.

Steelersin Heli Haapalahti sai palkinnon pirteästä esityksestään kolmannessa erässä, kun hän maalasi voittomaalin Sara Virtasen syötöstä ajassa 48:40. Loisto kavensi loppulukemat ajassa 57:25.

Loiston valmentaja Rauli Pätsi antoi Steelersille tunnustusta tehokkaasta keskustan puolustamisesta. Steelersin Teemu Leppänen kertoi, että rankan viikon jäljiltä puolustusvoittoisuus oli myös pakon sanelemaa. Kokoonpanon laadintaa ei helpottanut, että Steelersin B-tytöt pelasivat omaa SM-sarjan otteluaan samaan aikaan.

? Täytyy nostaa hattua ykköspakkiparillemme Rosa Huuskonen ja Inka Merisalo, joille tämä oli jo neljäs ottelu tällä viikolla. Todella upeaa taisteluhenkeä, Leppänen suitsutti.

Voitto ratkesi Leppäsen mielestä myös hyvin torjuneeseen Juulia Katajaan ja Loiston Steelersiä huonompaan viimeistelyyn.

Meri Mäkinen pelasi vaihteeksi kakkosketjun keskushyökkääjänä.

Pelicans on ykkösdivarissa nyt 21 pisteessä eli kolmen pinnan karkumatkalla Pirkkojen ja SB Vantaan edellä. Steelers nousi voitollaan neljänneksi 17 sarjapisteeseen.