Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:

Steelers taipui vähämaalisessa ottelussa Nokian KrP:tä vastaan

Teemu Metsälä valmistautuu antamaan syötön Steelersin 1?0-tasoitusmaaliin.

Liigakakkoseksi noussut Nokian KrP oli Steelersiä parempi lukemin 2?5 (1?1, 0?2, 1?2) miesten Salibandyliigan ottelussa Elenia-Areenalla sunnuntaina. Tappiosta huolimatta Steelers pelasi edellisistä kotipeleistään tutulla tavalla eli tarkasti ja tasapainoisesti läpi ottelun.

26 kertaa torjunut Steelers-vahti Tomi Aaltonen palkittiin kolmella Veikkauksen pörssipisteellä. Krp-vahti Santtu Pohjoselle torjuntoja kirjattiin vain 12, mutta mies oli Nokialle yksi tärkeä voiton avain oikea-aikaisilla ja välillä rohkeilla vastaantuloillaan.

? Nokia olisi ollut tänään voitettavissa, mutta kahdella tehdyllä maalilla pelejä harvoin voitetaan. Nokia oli aika lailla sellainen vastus kuin odotin, taktisesti tarkkaa peliä molemmilta, Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen puntaroi.

Timo Johansson tekee tilanteeksi 1?0 ajassa 4.13.

Steelers meni johtoon ajassa 4.13, kun Teemu Metsälä löysi maalin eteen vapaaksi jätetyn Timo Johanssonin. Nokian vastaus tuli neljä minuuttia myöhemmin Jere Oksasen mailasta. Toisessa erässä ottelu kääntyi Nokialle Steelersin rikkeiden seurauksena.

Daniel Megyaszaille tuomittiin kaksinkamppailutilanteessa jäähy kiinnipitämisestä ja alivoiman aikana Nokia sai rankkarin. Liigan pistepörssiä johtava Henri Johansson hyödynsi tilaisuutensa ja Nokia meni 1?2-johtoon ajassa 24:09.

Henri Johanssonin rankkari vie Nokian 1?2-johtoon.

Aleksi Peltola (2+0) vei Nokian kahden maalin johtoon ajassa 34:40 ja tauolle mentiin tilanteessa 1?3. Toisen erän torjunnat kirjattiin Steelers 11 ja KrP 1, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue oli taas hyvä.

Heikki Hätönen toi ajassa 46:00 Janne Ijäksen syötöstä vanhanaikaisella Steelersin maalin päähän.

Heikki Hätönen yllättää Santtu Pohjosen ja tilanne on 2?3.

Mikko Laakson maalilla neljä minuuttia myöhemmin ja Peltolan illan toisella lopussa tyhjiin näätälauma vei kuitenkin pisteet mukanaan Pirkanmaalle.

? Ero ei ollut iso tänään, mutta lopulta me voiton veimme. Viimeiset 40 minuuttia olivat meiltä vahvaa peliä, Nokian käskijä Jarmo Härmä sanoi.

Härmä ei löytänyt Steelersin esityksestä mitään yllättävää, joskin tunnusti, ettei KrP ollut valmistautunut otteluun vastustajan pelivideoita tutkimalla.

? Kehitämme tällä hetkellä vain ja ainoastaan omaa peliämme.

Heikki Hätönen jatkoi tehokkaasti.

Härmä piti ottelun vähämaalisuutta yllätyksenä. Pörssikärki Johanssonin jääminen yhteen rankkarimaaliin olikin yllätys. Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen kertoi, että oman peliesityksen tasaisuuteen läpi ottelun on kiinnitetty huomiota ja arvioi, että Steelersillä on nykykunnossaan mahdollisuus taistella pisteistä joukkuetta kuin joukkuetta vastaan.

? Ensimmäisen ja kolmannen erän olimme pallolla hyvin, toinen erä oli rikkonainen. Pallollisesti uskallamme jo pelata hyvin ja tehdä itse asioita pelissä.

Keskiviikkona 10.1. Steelers kohtaa vieraissa sarjakärki Classicin.