Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:

Steelers-naisten voittotili auki Blue Foxia vastaan

Meri Jokisen avausmaali toisessa erässä painuu verkkoon.

Steelersin naiset voittivat Blue Foxin sunnuntain kotiottelussaan 5?1 (0?0, 2?0, 3?1) ja avasivat samalla voittotilinsä 1.-divisioonassa. Joukkue on uusiutunut ja sarjataso muuttunut mutta tosiasia on silti, että voitto oli teräspaidoille ensimmäinen sarjapeleissä sitten maaliskuun 2016 nousukarsintaottelujen.

? Henkinen painolasti on varmasti ollut jonkinmoinen, toivottavasti peli tästä aukeaa, sanoi päävalmentaja Teemu Leppänen.

Voittamisen vaikeus näkyi Leppäsen mielestä siinä, että alussa palloa ei lukuisista paikoista huolimatta saatu vastustajan maaliin.

? Peliesitys oli silti pääsääntöisesti hyvä. Kun pari maalia saatiin, tuli rentouskin, Leppänen pohti ääneen.

Avausmaalin laukonut Meri Jokinen (vas.) iloitsee Meri Mäkisen kanssa.

Ottelu eteni maalittomana lähes puoliväliin asti. Hyökkäyksiinkin rohkeasti noussut puolustaja Meri Jokinen onnistui rikkomaan kuparisen ajassa 28:30.

? Oli valmennuksen toive, että meidän kentällisemme pyrkii aktiivisesti vasemman laidan kautta hyökkäämään, selitti Jokinen aktiivista rooliaan.

Peräti 25 kertaa torjunut Steelers-vahti Juulia Kataja oli jälleen kerran erinomainen. Toisessa erässä hän ehti pallon tielle 13 kertaa. Kotijoukkueen parhaana palkittu Ringa Laurila (2+0) osui vielä erän loppuminuuteilla ja Blue Fox lähti päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Ringa Laurila (edessä) teki 2?1-voittomaalin ja oli Steelersin paras.

Kolmannen erän alussa Blue Fox pääsi muutaman kerran vaarallisesti maalipaikkaan, mutta Kataja kesti.

? Kolmannen erän alkuun tuli muutama lapsus, mutta seuraavassa vaihdossa pääsimme kuittaamaan 3?0-johtoon. Siinä oli ottelun käännekohta, Teemu Leppänen sanoi.

Ajassa 41:00 syntynyt maali oli Annu Selinummen (2+0) käsialaa. Välissä Steelers tappoi yhden alivoimankin, ennen kuin Selinummi viimeisteli toisen maalinsa ja Steelersin 4?0-johdon.

Ottelun nälkäisimpänä palkittu Annu Selinummi kurottaa Alisa Mäkelän syötöstä lukemat 4?0:aan.

Blue Foxille kirjattiin ensimmäinen maali vasta toisesta Steelers-maaliin painuneesta pallosta ajassa 52:39. Maalintekijä Michelle Björkholm palkittiin joukkueensa parhaana. Tätä ennen joukkue ehti jo kertaalleen tuulettaa maalia, mutta osuma hylättiin korkean mailan vuoksi.

Ringa Laurilan 5?1-maali ajassa 55:45 takasi, ettei Blue Fox saanut kunnon takaa-ajovaihdetta silmään.

? Hyvä, että saimme tänään siirrettyä treeneissä tehtyjä juttuja peliin. Paineenpurkupelimme oli tosi hyvää, arvioi Teemu Leppänen.

Juulia Kataja Steelers-maalilla oli lähellä nollapeliä. Tässä pallo menee maaliin, mutta osumaa ei korkean mailan takia hyväksytty.

Avausmaalin tehnyt kapteeni Meri Jokinen piti myös yhtenä voiton avaimena, että takana oli hyvä harjoitusviikko.

? Tämä oli jo vähän lähempänä omaa tasoamme, Jokinen arvioi.

Hyökkäystä nostamassa Sara Virtanen.

Steelersillä on edessä peräti kolmen viikon tauko ennen seuraavia divaripelejä. 18. ja 19.11. joukkue pelaa vieraskentällä, samoin 25.11. Seuraavan kotiottelunsa joukkue pelaa sunnuntaina 26.11. Juteinikeskuksella Hattulassa.