Nimipäivät: Valto, Valdemar

Tuuli:

Steelers-naisille voitto kotituplan toisesta osasta

Meri Mäkinen pelasi toisen huippupelin putkeen. Sunnuntaina hän kirjautti tehot 1+1.

Steelersin naisjoukkue kyykkäsi alussa pahasti salolaista HuKua vastaan, mutta sai vajaan 15 minuutin ihmettelyn jälkeen kirivaihteen silmään. Salolaiset pyyhkäisivät runsaassa 10 minuutissa 0?3-johtoon ja hallitsivat ottelua Steelers-kotipelinsä tapaan suvereenisti.

Kahdella kentällisellä urakoinut Steelers ei tällä kertaa kuitenkaan tyytynyt osaansa vaan tuli vielä avauserässä tasoihin Ringa Laurilan kahdella ja Alisa Mäkelän (1+3) yhdellä maalilla. Loppunumerot kirjattiin 6?4 (3?3, 2?0, 1?1).

? Alussa ajatus ei ollut vielä ehkä täysin pelissä, vaan olimme jatkuvasti puoli metriä vastustajan perässä, päävalmentaja Teemu Leppänen siunaili.

Kokoonpanosta eilen puuttunut Kaisla Mäkinen hyökkäsi ykkösketjun keskellä laidoillaan tehonaiset Ringa Laurila ja Alisa Mäkelä.

Toista erää jauhettiin trillerinomaisesti tasanumeroissa runsaat kymmenen minuuttia, kunnes Meri Mäkisen (1+1) tarkka ja tulinen veto upposi ylivoimalla maaliin ajassa 31.07. Viikonvaihteessa Mäkisen tapaan lentokelin löytänyt Annamaija Tuloisela (1+1) lisäsi Steelers-johdon 5?3:een alle minuutin päästä johtomaalista.

? Tänään teimme hyvällä prosentilla maaleja ja otteet olivat muutenkin parempia kuin Salossa. Vastustajan 3?0-maalin jälkeen ansaittu voitto meille, Leppänen totesi.

Alisa Mäkelä saa onnittelut Ringa Laurilalta. Steelersin ykköskentällinen teki kaikkiaan viisi maalia.

Kolmatta erää pelattiin miltei loppuminuuteille, ennen kuin HuKun Meri-Helmi Höynälä pöllytti vedollaan Viivi Laineen vartioimaa Steelers-maalia ajassa 54:26.

? Lopussa oli vaikeata, mutta tyytyväinen täytyy olla siihen, että kapealla kokoonpanolla saimme kaksi pistettä. Viivi oli tosi hyvä maalissa, antoi Teemu Leppänen tunnustusta.

Marika Ojala ehti juuri ennen kavennusmaalia päästä kentälle kärsittyään kaksiminuuttisen komeasta avokentän vartalotaklauksesta. Ojala kuittasi jäähynsä hienosti tekemällä loppulukemat puoli minuuttia vastustajan kavennuksesta.

? Teoreettiset mahdollisuudet liigakarsintaan säilyivät, mutta se vaatii suurinumeroista voittoa päätösottelusta, Leppänen puntaroi.