Nimipäivät: Armas

Tuuli:

Steelers-naisilla taas onnistunut vierailu sarjakärjen luona

Steelersin Ringa Laurila (valkoinen pelipaita) oli pitelemätön.

Steelersin naiset säilyivät vierasvoitolla SB Vantaasta salibandyn 1.-divisioonan kärkitaistossa. Sarjaa edelleen johtava Vantaa oli päätöserän loppupuolta lukuun ottamatta pelillisesti altavastaajana. Loppulukemista 2?4 (0?1, 0?2, 2?1) voi koko joukkueen kypsän peliesityksen ohella ottaa ison kunnian Ringa Laurila (3+1) joka oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa.

Erityisesti Meri Mäkisen (0+2) syötöstä syntynyt 0?4-maali ajassa 44:51 oli upeaa katsottavaa. Laurila suojasi palloa kulman lähellä hyvin ja pyörähti upeaan ja tarkkaan etuyläkulmavetoon.

? Sitä on harjoiteltukin, että kulmasta vedolle. Kun on vetosektorilla, niin silloin vedetään vaan, Laurila kiteytti huippusuorituksensa.

Marika Ojala alkaa päästä hyvään pelitahtiin.

Steelers otti ansaitun vierasjohdon ajassa 4:51, kun Maiju Roivaisen kaukoveto yllätti Heini Vanteen Vantaan maalissa. Toista erää saatiin pelata yli kymmenen minuuttia, ennen kuin Steelers-kapteeni Meri Jokinen syötti hyvän laitanousun päätteeksi Ringa Laurilalle maalipaikan.

Laurilan peli kulki hyvin jo divaripeliä edeltävässä harjoitusottelussa ja hän itse kiitteli tehoistaan koko ykköskentällistä.

? Meri Mäkisen kanssa meidät siirrettiin samaan ketjuun vähän aikaa sitten, ja nyt Maiju ja Meri Jokinen ovat tuoneet puolustukseen laukaisuherkkyyttä.

Tanja Lehtonen (edessä) ja maalin syöttäjä Meri Jokinen iloitsevat Ringa Laurilan ampumaa 0?2-maalia.

Erän lopulla tutkapari Meri Mäkinen – Ringa Laurila oli asialla ensimmäistä kertaa ja Laurilan kolmannessa erässä tekemän neljännen maalin jälkeen ottelu näytti jo paketoidulta.

Bea Karling ja Ann-Mari Hella toivat Vantaan kuitenkin vielä kahden maalin päähän. Viimeiset noin neljä minuuttia SB Vantaa yritti kavennusta suurimman osan ajasta ilman maalivahtia, mutta Steelers piti mustapaidat hyvin pois tekopaikoista.

? Pari erää peli oli hyvin meidän hallussamme, kunnes lopussa kaveri nosti karvausta. Hyvä taistelu ja hyvä voitto kuitenkin, Steelersin päävalmentaja Teemu Leppänen puntaroi.

Meri Mäkinen oli kahdella syöttöpinnallaan yksi ratkaisupelaajista.

Sarjataulukkoon nähden yllättävän dominoivan peliesityksen yhtenä selittäjänä Leppäsen mielestä on, että Vantaan pelityyli sopii Steelersille.

? Molemmilla on omat ideat mitä kentällä yritetään toteuttaa, eli pelataan kunnolla salibandya.

Ringa Laurilan tehoilta miellytti tietysti myös Leppästä.

? Ringalla oli sihti kohdallaan, hän on meille tärkeä pelaaja ja hyvä että onnistumisia tuli.

Steelers on nyt kahden pisteen päässä divarin kärkikaksikosta Vantaa ja Pelicans. Molemmilla on ottelu enemmän Steelersiä pelattuna. Teräspaidat pelaavat tasoittavan kierroksen jo huomenna Salohallissa HuKua vastaan.