Lauantai 22.09.2018
Nimipäivät: Mauri
Hämeenlinna
Pilvistä
15°C
Tuuli: 5 m/s EEL
 

SALIBANDY: Pirkat löi Steelersin naisten divariavauksessa

Steelersin divarikauden maalitilin avannut Meri Jokinen palkittiin joukkueensa parhaana.

Pirkkalan Pirkkojen vierasvoitto 4–7 (2–1, 1–3, 1–3) jätti Steelersille paljon mietittävää salibandyn naisten 1.-divarin avauksessa. Juteinikeskuksella Hattulassa pelattu ottelu oli suurimman osan peliajasta täysin Pirkkojen hallinnassa, mutta loistavasti pelannut Steelers-maalivahti Juulia Kataja (27 torjuntaa) ja Pirkkojen oma heikko viimeistely pitivät numerot tasaisina kaksi erää.

Kotijohdossa 2–1 päättyneen ensimmäisen erän torjunnat, Steelers 12 ja Pirkat 6, tiivistää ottelun juonen. Steelers hyödynsi vaparinsa loistavasti, kun kotijoukkueen parhaana palkittu kapteeni Meri Jokinen käytti pallon Annamaija Tuloiselalla ja laukoi Steelersin 1–0-johtoon kellon digitaalien pysähtyessä aikaan 6:54.

Pirkat tuli erän loppupuolella tasoihin, mutta Ringa Laurilan hieno syöttö löysi vähän myöhemmin Tanja Lehtosen, joka laukoi kotijoukkueen taas maalin johtoon.

Tanja Lehtosen laukaus on painunut verkkoon ohi Pirkkojen Tuija Kaukovirran.

Steelersin hermostuneisuus pallonkäsittelyssä ei ollut kadonnut mihinkään erätauolla. Omat hyökkäyksiinlähdöt päättyivät usein harhasyöttöihin ja seisovin jaloin puolustaneet mustapaidat saivat ottaa omiinsa kaksi maalia heti toisen erän alkuminuuteilla.

Ajassa 26:03 fortuna jaksoi vielä valaista teräsleiriä, kun Tanja Lehtonen nosti erän ensimmäisiä Steelers-hyökkäyksiä ja ampui kotijoukkueen taas tasoihin helpon näköisesti. Panthersista Steelersiin siirtynyt Lehtonen jaksoi olla maaliahne koko ottelun ajan, ja palkittiin ansaitusti joukkueensa maukkaimpana pelaajana.

Alisa Mäkelä hakee syöttömahdollisuutta.

Kolmannessakin erässä näytti vielä hetken siltä, että vierasvoitto ei Pirkkojen näppärästä pallonliikuttelusta huolimatta ole selvä. Pirkkojen Suvi Hämäläinen (3+0) onnistui vihdoin maalinteossa kahden pelaajan ylivoimalla Steelersin Meri Jokisen ja Kaisla Mäkisen rangaistusten aikana.

Pirkkojen karattua Viivi Virtasen maalilla jo kolmen maalin päähän, löytyi Steelersiltä vihdoin kirivaihde, kun Ellinoora Vihreäsaaren laukaus painui maaliin luukulla päivystäneen Annu Selinummen kautta.

Annu Selinummen yritteliäisyys palkittiin vihdoin ajassa 57.03, kun hän teki Steelersin kavennuksen 4–6:een.

Kavennusyritykset kuudella kenttäpelaajalla eivät enää tuottaneet tulosta, vaan Pirkkojen Hämäläinen teki tyhjiin 4–7 ja täydensi hattutemppunsa ajassa 59:17.

Kaksi maalia tehnyt Tanja Lehtonen kertasi omaa iltaansa seuraavasti:

– Ensimmäinen tuli Ringan hyvästä karvauksesta ja siinä sai aika rauhassa pistää hyvästä syötöstä sisään. Toinen oli sitten omasta kulmasta yksin läpi ja se meni aika helposti.

Lehtonen myönsi, ettei Steelers pysynyt vauhdikkaiden vieraiden tahdissa.

– Sitten oli pientä epävarmuutta oman maalin edustalla. Se kun saadaan pois, niin hyvä tästä tulee vielä.

Päävalmentaja Teemu Leppänen oli ottelun jälkeen pettynyt. Hänen odotuksissaan oli varsinkin parempi pallollinen peli. Hermostuneisuuden hän oli valmis hyväksymään osaselitykseksi ensimmäisen erän osalta, mutta ei enää toisen erän.

– Varsinkin alussa oli sellaista, että joka syöttö pomppii ja toisessa erässä ihan samanlaista, jolloin ei enää saa sitä tekosyytä käyttää. Treenipelit ovat olleet hyviä mutta tänään oli huonoa tekemistä pallon kanssa. Ei auta kuin jatkaa duunia. Pirkat oli tänään selkeästi parempi ja ansaitsi kyllä voittonsa.

Steelersin divariottelut jatkuvat huomenna vieraissa FBC Loistoa vastaan ja ensi viikonvaihteessa joukkue kohtaa taas Hattulassa cupin kolmannella kierroksella liigajoukkue ÅIF:n.

– Siinä välissä on torstaina vielä A:n peli eli kyllä pelaajilla pelaamista riittää. Mutta pelaaminen kehittää, pitää saada vaan oma peli kuosiin, sanoo Leppänen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.