Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:

Huippualku ei riittänyt Steelersin A-tytöille EräViikinkejä vastaan

Steelersin Kaisa Pietilä (12), Erika Laine (53) ja Lotta Purhonen (10) kilpajuoksussa EräViikinkien Sara Palénia vastaan.

Steelersin A-tytöt pitivät lähes koko avauserän ajan syöttö- ja laukausharjoitusta EräViikinkejä vastaan ja karkasivat tukun paikkoja tuhlailtuaan jo 2?0-johtoon. Alisa Mäkelä avasi maalitilin 15 minuutin jälkeen Annu Selinummen millintarkasta tarjoilusta ja jo alle minuutin päästä tästä Aurora Aaltonen (1+1) lisäsi johtoa Erika Laineen syötöstä.

Vieraiden parhaana palkittu Emmi Aittomäki toi hämeenlinnalaisittain harmittavasti joukkueensa takaisin peliin kaventamalla ajassa 19:47. Tämän jälkeen Steelers ei enää yltänyt ottelun alun kaltaiseen hallintaan ja SM-sarjan pisteet pisteet lähtivät EräViikinkien mukaan numeroin 3?6 (2?1, 1?4, 0?1).

Sekä Steelersin naisjoukkuetta että A-tyttöjä valmentavat Teemu Leppänen ja Krista Niemelä antoivat tunnustusta EräViikinkien nousulle mutta kaipasivat myös tasaisempaa suorittamista omalta joukkueeltaan.

? Vastassa oli Suomen huippuja ja kyllä he rankaisevat jos paikan antaa. Ihan noin paljon pelin taso ei kuitenkaan saisi vaihdella ottelun sisällä, Leppänen sanoi.

? Eka erä oli tosi hyvä, sitten herpaannuttiin. Kova oli vastuskin, mutta täydet saumat olisi ollut voittoon jos paikoista olisi laitettu sisään, täydensi Niemelä.

Toista erää pelattiin vain 36 sekuntia, kun ottelu oli jo tasan. Sen jälkeen mentiin kymmenisen minuuttia maaleitta ja suhteellisen tasaväkisesti, kunnes EräViikinkien Aittomäki hyödynsi Steelersin oman pään täydellisen harhasyötön ja ohitti toistamiseen Juulia Katajan.

Steelersistä ottelun parhaana palkittiin nopea ja äärimmäisen hyvän pallonkäsittelytaidon omaava Erika Laine, joka toi Steelersin vielä tasoihin ajassa 35:02 Aurora Aaltosen nappisyötöstä. EräViikingit hyödynsi kuitenkin paikkansa erän lopussa ja pääsi kolmanteen erään kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä Steelers pääsi pelaamaan tuloksetta 6 minuuttia ylivoimaa, mutta lähimmäksi maalia kotijoukkueesta pääsi tasakentällisin Josefiina Veikkola jonka laukaus kolahti maalirautaan.

? Eilen pelasimme hyvän ottelun, mutta tänään emme olleet alussa ollenkaan pelillä. Steelers tuli avauserässä kovaa ja suoraviivaisesti, mutta onneksi saimme erän lopussa muutaman hyvän pallollisen vaihdon, niin joukkuetta oli helpompi herätellä tauolla, summasi EräViikinkien valmentaja Marko Vaittinen.