Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:

Härmä jatkoon jalkapallon Suomen Cupissa

Hämeenlinnan Härmä eteni jalkapallon Suomen Cupissa kolmannelle kierrokselle kaatamalla Nelosen Valkeakosken Koskenpojat eilen 0?­4 (0­?2)-lukemin. Kolmannella kierroksella on edessä kotiottelu Kakkoseen noussutta porilaista Musan Salamaa vastaan.

Härmä sai otteluun täydellisen alun, kun pallo löytyi VaKPin pömpelistä jo kolmannella peliminuutilla. Jere Suomalainen lähetti oikealta laidalta laadukkaan keskityksen boksiin, josta Kim Lingman tinttasi pallon kauniisti ykkösellä maaliin. 35. minuutilla Lingman onnistui ottelussa toistamiseen, kun ?Kimble? pääsi moukuttamaan painavan laukauksen 16:n rajoilta vastustamattomasti maaliin.

Tällä kierroksella peliaika oli vielä 2×40 minuuttia ja puoliajalle asteltiin Härmän 0­?2-johdossa, vaikka Lingmanin toisen jälkeen paikkansa oli vielä Juuso Lindroosilla, mutta VaKP­vahdin upea torjunta alakulmasta vei pallon vain tuloksettomaksi kulmapotkuksi.

Toista jaksoa oli takana vartti, kun Härmä siirtyi onnekkaasti 0­?3-johtoon. Suomalainen teki oikealla laidallaan jälleen kerran mitä halusi ja tuli kahdesta vastustajasta kauniisti ohi. Lopulta pallo jäi pyörimään boksiin ja VaKPin purkupallo kimposi oman miehen selästä maalin alakulmaan ja Härmälle kolmen maalin johto. Lisää nähtiin vain kolme minuuttia myöhemmin kauniilla tavalla, kun Juuso Lindroos syötti Suomalaiselle joka jatkoi kauniisti ykkösellä linjan välistä Antti Tapolalle ja kliininen viimeistelijä jatkoi pallon varmasti ykkösellä maaliin.

Päävalmentaja Juha Jakobsson on tyytyväinen mies voittoon ja jatkopaikkaan.

? Pelillisesti jäi tietenkin parannettavaa ja ennen peliä sanoin, että tässä vaiheessa kautta pelin ei täydellistä pidäkään olla. Yksi prinsiippi otteluun oli peli­-ilo ja hauskuus, mutta pelin alku oli silti jostain syystä hermostunutta eikä saatu omaa peliä kulkemaan toivotulla tavalla. Jätkät teki kuitenkin hyvällä ilmeellä töitä ja hermostuneisuushan kertoo siitä, että pelaaminen on kuitenkin jätkille tärkeetä. Voitto ja kolme hienoa maalia on kuitenkin hyvä asia.

Kolmannen kierroksen vastustaja MuSan Salama on Jakobssonille uusi tuttavuus, sillä mies ei ollut viime kauden kohtaamisissa Härmän peräsimessä.

? ­Pelipäivää tässä selvitellään ja 6.3. mennessähän se on pelattava. Meillä on harjoitusottelu RiPSiä vastaan helmikuun viimeinen päivä jota emme halua siirtää, koska tarvitsemme kovan harjoitusottelun. Sanotaanko kuitenkin näin, että erittäin suurella mielenkiinnolla odotan MuSa-ottelua. En ole nähnyt MuSan pelaavan ja kuulemma oli suvereeni sarjassa, niin hienoahan se on lähteä revanssia hakemaan. Se ei merkkaa mitään, että pelaavat Kakkosessa, samaa leipää ne syövät kuin mekin, ?Jasu? Jakobsson miettii. (Reska.fi)