Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

Trubaduuri Ilkka Esselström Albertin Kellarissa

Trubaduuri Ilkka Esselström musisoi perjantaina Albertin kellarissa.

Trubaduuri Ilkka Esselström musisoi perjantaina Albertin kellarissa.

Perjantaina Pimeän kaupan illassa soi myös monipuolinen musiikki. Albertin kellarissa musisoi kello 21.30 alkaen hausjärveläinen trubaduuri Ilkka Esselström, jonka ohjelmisto pohjautuu keväällä julkaisuun levyyn. Keikalle on vapaa pääsy.

? Esitän levyyn liittyen jonkin verran omaa ohjelmistoa, ja iPadin kanssa aion esiintyä, pohjustaa Esselström.

iPadin lisäksi trubaduuri-Ilkka kantaa Albertin kellariin akustisen kitaran ja sähkökitaran. iPadille ei löydy sen mystisempää selitystä, kuin että sieltä kaikuu suurimmaksi osaksi miehen itsensä soittamia taustoja. Esselström on nimittäin useampaa instrumenttia itse soittava monipuolisuusihme, jonka levy koostuu suurimmaksi osin paitsi omista sävellyksistä ja sovituksista, myös omasta soitosta.

? Levylläni vierailevia soittajia ovat vain puhaltajat ja jousisoittajat, Esselström kertoo.

Ensimmäisen keikkansa Esselström on tehnyt vuonna 1988 ja ollut ammattimuusikko 10?15 vuotta.

? Teen noin sata keikkaa vuodessa, joista trubakeikkoja on noin 80. Tosin bändillekin on tänä vuonna ollut huomattavasti paremmin kysyntää kuin moniin vuosiin.

Oma Säästöpankissa puolestaan on luvassa yhteislaulua kello 19?19.45 ja 20?20.30, laulattajina ovat Marita ja Pekka Lunnikivi. Keskustalon kauppapihan Pimeän kaupan iltahulinoissa kuullan pianisti Tuomas Nikkasta kello 18?21, kello 20 päähuomion tosin vie kauppapihalla järjestettävä Reska-tyttö -finaali.

Pimeän kaupan illasta lisää 1.10. ilmestyvässä printti-Reskassa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.