Lauantai 21.07.2018
Nimipäivät: Johanna, Hanna, Jenni, Hanne, Hannele
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
19°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Taiteiden Yöstä osa Hämeenlinnan kulttuurikesää

Hämeenlinnassa järjestetään perjantaina 30.8 Taiteiden Yö.

Taiteiden Yö on suunnattu kaikenikäisille taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille ihmisille. Tapahtumassa kävijöiden on mahdollista tutustua ja osallistua kulttuuritarjontaan, jollaista Hämeenlinnan eri kulttuuritahot ovat valmiita tarjoamaan.

Taiteiden Yötä rakentavat, muun muassa seuraavat Hämeenlinnan kulttuuritoimijat, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Sibelius-opisto, Hämeenlinnan Taidemuseo, Suisto-klubi, Hämeen Linna, Museovirasto, Historiallinen museo ja Hämeenlinnan Pääkirjasto.

Hämeenlinnan Taiteiden Yö on monimuotoista kulttuuria ja avoimia elämyksiä tarjoileva tapahtumakokonaisuus.430015_539401912772938_1380584223_n

Hämeenlinnan Taiteiden Yön tärkeä osa on Verkatehtaalla sekä Hämeenlinnan Pääkirjastolla toteutettava Kirjan Yö. Kirjan Yö kantaa Kirjan aika -festivaalin perintöä lukijoiden ja kirjailijoiden kohtauspaikkana, mutta tuo myös kävijöilleen uusia tuulia ja näkökulmia korostamalla kirjoittamista itseilmaisun muotona.

Päivällä Kirjan Yö polkaistaan käyntiin Hämeenlinnan pääkirjastolta teemaa sivuavien pajojen merkeissä. Kirjan Yötä jatketaan iltaan asti sekä Kirjastolla, että Verkatehtaalla, mielenkiintoisten puhujien ja puheenvuorojen siivittämänä.

Illan aikana kuullaan muun muassa Robert Meriruohoa sekä Maritta Lintusta. Kirjan Yössä Verkatehtaalla Kapellimestari Antti Parangon 7-henkinen orkesteri tarjoilee solistien omien kappaleiden lisäksi koskettavia suomalaisia lauluja puhuttelevine teksteineen.

Taiteiden Yö 30.8 Hämeenlinnassa

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.