Torstai 26.04.2018
Nimipäivät: Terttu, Tessa, Teresa
Hämeenlinna
Selkeää
5°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Suistolla fadoa, viiniä ja tapaksia

Suisto muuttuu lauantaina tunnelmalliseksi fadotavernaksi, kun Portugali saapuu klubille.

Luvassa on fadoa, viiniä ja tapaksia! Musiikista vastaa lähes Suomen ainut fadolaulaja, Anita De Coteau.

Anitan opettajana toimii Madeiran kuuluisin Fadista Alessandra Sousa. Fadon tarkoitus on lohduttaa ja toimia turvasatamana herkälle sielulle ja sydänsuruista kärsiville. Fado valitsee aina laulajansa. Yleensä nämä ovat syvällisiä ja hengellisiä, mutta myös dramaattisia elämänkokemuksensa johdosta.

Suistolla kuullaan lauantaina fadoa ja nautitaan viinistä sekä tapaksista.

Suistolla kuullaan lauantaina fadoa ja nautitaan viinistä sekä tapaksista.

Fado on portugalilaista kansanmusiikkia, se kertoo kaipuusta, rakkaudesta ja elämän eri tunteista. Juuri tunne ja sen välittäminen kuulijoille on fadistan tehtävä. Fadista on lohduttaja, joka jakaa tunteensa ja elämänsä kuulijoilleen. Esitykset ovat ainutkertaisia ja liittyvät sen hetkiseen tunteeseen ja tunnelmaan. Fadossa erikoinen piirre on, että usein fadoesitystä kunnioitetaan olemalla taputtamatta, mutta usein kyllä myös taputetaan.

Tarjolla olevat tapakset ovat espanjalaistyylistä syötävää, joita tarjotaan usein baarissa juomien kanssa. Tapaksen ideana on, että ruoka koostuu suupaloista, joita syödään käsin. Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan yleensä ennen lounasta tai illallista tai yhä useammin myös sen korvikkeena.

Fado, Viini ja Tapas-ilta Suistoklubilla lauantaina 10.8.2013 klo 20, show alkaa klo 22. Tarjolla on maksua vastaan tapas-annoksia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.