Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Renkoviikolla tarjolla taidetta

Seurakunnan Renkoviikon näyttely avattiin torstaina SRK-talolla Rengossa. Tämä on jo 15.Art20näyttely.

Näyttelyn kaikki teokset ovat kooltaan 20×20 cm. Jokaisen hinta on 100 euroa ja ostaja saa teoksen heti mukaansa. Teoksia on pyydetty lahjoituksina kansainvälisiltä taiteilijoilta ympäri maailmaa ja ne myydään Kenialaisen Asumbin Aids-orpojen auttamiseksi.

Renkoviikon näyttelyllä ei ole erikseen teemaa, vaan kukin taiteilija on voinut vapaasti ilmaista itseään ja lahjoittaa myytäväksi korkeintaan kolme teosta.

Jokaisessa näyttelyssä voi tutustua laajalla rintamalla tekijöiden henkilökohtaiseen taiteellisuuteen, joka nousee hänen kulttuurisesta taustastaan.

Teoskokoelmassa on jo yli 500 pienikokoista teosta 180:lta taiteilijalta 30 maasta. Sitä kierrätetään myyntinäyttelyissä ja kartutetaan koko ajan. Näyttely on nähty aiemmin muun muassa Saksassa, Puolassa, Italiassa, Unkarissa, Slovakiassa, Bosnia-Herzegovinassa, Ranskassa ja Hollannissa. Nyt nähtävät noin 180 teosta ovat kaikki uusia ja varta vasten Suomen näyttelyyn lähetettyjä.
Kuva

Taidenäyttely osoittaa taiteilijoiden halukkuutta käyttää luovuuttaan myös humanitääristen projektien avustamiseksi. Lahjoitettujen töiden myynnillä taiteilijat edistävät aids-orpojen hoitoa Asumbissa, joka on 10,000 asukkaan kaupunki läntisessä Keniassa  Victoriajärven rannalla. Alueella asuu paljon orpoja, jotka ovat menettäneet vanhempansa sillä yli puolella väestöstä on HIV tai AIDS.

Renkoviikon näyttely SRK-talolla Rengossa 20.7-1.9.2013. Näyttely on avoinna tapahtumien yhteydessä

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.