Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Nuoret kisailivat voitosta Spotlight -kykykilpailussa

ARX-talon edustalla nähtiin perjantai-iltana rohkeita esiintyjän elkeitä ja vaikuttavaa lavakarismaa. Tapahtuma oli osa Hämeenlinnan Taiteiden yön ohjelmistoa.

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Spotlight-kykykilpailuun otti osaa huikeita paikallisia nuoria taiteentekijöitä. ARX-talon eteen rakennetulla ulkolavalla taitojaan esitteli yhteensä kuusi eri soolo- tai ryhmäesitystä. Taiteen lajeista edustettuina olivat tanssi, musiikki, sirkus ja capoeira. Kilpailun tuomaristona ja juontajaparina toimivat niin ikään nuoret.

Voittaja Jimi Kuula capoeira-esityksessään.

Voittaja Jimi Kuula capoeira-esityksessään.

Illan aikana nähtiin kuusi toinen toistaan hurmaavampaa ja energistä esitystä. Niin tanssijalka, jonglööripallo sekä melodia nousivat viilenevässä illassa kepeästi. Tiukan kilpailun jälkeen voittoon selvisi Jimi Kuula capoeira-esityksellään.

Tuomaristo kiitteli nuoren Kuulan numeroa teknisesti erittäin taitavaksi, viihdyttäväksi ja ennen kaikkea hyvän fiiliksen esitykseksi. Voitosta silminnähden ilahtunut nuori kyky kertoi, että on harrastanut capoeiraa monta vuotta ja esiintymiskertojakin on ehtinyt tulla lukuisia. Kuula sai palkinnoksi sata euroa puhtaana käteen.

Nuorta taitoa ja potentiaalia oli esillä illan aikana myös kilpailun ulkopuolella. ARX myönsi Spotlight-kykykilpailun iltana ensimmäistä kertaa nuorisokulttuuristipendin. Stipendi on tunnustus omaehtoisen nuorisokulttuurin järjestämisestä omassa kotikaupungissa. Stipendi myönnettiin
Juuso Kukkolalle, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä NäkemysEro.

Juuso Kukkola järjesti elokuun alussa ilmaisen, kaikille avoimen Sano Ääneen -rapmusiikkitapahtuman Hämeenlinnan torilla. Sano ääneen -tapahtuman tavoitteena oli Kukkolan mukaan herättää ihmiset ajattelemaan ja sanomaan mielipiteensä ääneen.

Nuorisokulttuuristipendin saaja kannusti kiitospuheessaan nuorisoa tekemään aidosti sitä mistä pitää eikä häpeilemään taitojaan. Nuori stipendiaatti oli myös aidon häkeltynyt saamastaan kannustuksesta ja nöyrästi ilmoitti, että paras kiitos tapahtumanjärjestämisestä on viihtyvä yleisö. Lonkalta uuden sinkkunsa ensimmäisen säkeistön ilman taustanauhaa räpäyttänyt Kukkola paljasti myös, että uusi Sano Ääneen on jo kovaa vauhtia suunnitteilla tulevalle kesälle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.