Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Kesäteatteri saa nyt ensi-iltansa

Vuosi sitten aloitettu Hämeenlinnan kesäteatterin ja Teatteri Siperian yhteistyö jatkuu tänä kesänä esityksellä Satoi tai paistoi – tiedän mitä teit viime kesäteatterissa. Luvassa on mainio kattaus suosituimmista suomalaisista kesäteatteriklassikosta. Näytelmän on ohjannut Teatteri Siperia.

Neljästä näyttelijästä ja yhdestä muusikosta sekä kissasta ja koirasta koostuva työryhmä lähtee hulvattomalle löytöretkelle Suomen suveen ja poikkeaa samalla vähintään kolmessakymmenessä kesäteatteriesityksessä paljastaen kansallisen kesäteatteriperinteemme syvimmän olemuksen. Näytöksen aikana selviää muun muassa mitä tekee Työmiehen vaimo Tukkijoella, oliko Veera oikeasti kaunis, mikä saa murmelin puhisemaan ja miksei Jussi Vatanen lähde enää tulitikkuja lainaamaan.

Tuukka Huttunen nähdään kesäteatterin lavalla myös tänä vuonna.

Tuukka Huttunen nähdään kesäteatterin lavalla myös tänä vuonna.

Esitystä on koostettu työryhmälähtöisenä toimintatapana. Ilmapiiri on ollut hyvin keskusteleva ja ideoita on kokeiltu saman tien käytännössä, haettu yhdessä toimivin ja kaikille paras ratkaisu. Näin kohtaukset on saatu valmiiksi varsin nopeasti ja siirtymät kohtauksista toiseen ovat toisinaan hyvinkin yllätyksellisiä.

Hahmogalleria on melkoinen, joten näytelmän toteutus neljällä näyttelijällä on haaste, joskaan ei ongelma. Paitsi ehkä silloin, kun yhdelle lankeaa kahden hahmon esittäminen ja molempien pitäisi olla estradilla dialogissa samaan aikaan.

Näyttelijänelikko Mikko Bredenberg, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen ja Mira Taussi saavatkin keskittyä pystyäkseen sisäistämään kullekin roolihahmolle oikean tunnetilan vaatteiden vaihdon lomassa. Samaan aikaan muusikko Osku Paappanen kurkistelee asuntovaunun kätköistä ja loihtii ilmoille aiheeseen sopivaa tunnelmaa.

Katsoja näkee siis Hämeenlinnan Kesäteatterissa yhdellä käynnillä läpileikkauksen suomalaisen kesäteatterin helmistä. Silmin nähden innostunut ja nauravainen työryhmä toteaa, että on aivan turha ajella Suomea ristiin rastiin kun voi tulla Hämeenlinnan kesäteatteriin ja poimia jyvät akanoista.

– Yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella en muista yhtä ainoaa vuotta, jolloin tällaista pöhinää olisi ollut ilmassa tulevaan näytelmään liittyen, toteaa Hämeenlinnan Kesäteatterin kantava voima Martti Töttölä. 

– Ennakkomyynti on käynyt tasaisesti. Olemme noin tuhat lippua edellä viime vuotta, mutta silti kaikkiin esityksiin on vielä tilaa, Martti lisää.

Satoi tai paistoi – tiedän mitä teit viime kesäteatterissa saa ensi-iltansa torstaina 11.7.2013 klo 19. Näytökset jatkuvat 10.8.2013 asti.

Kuva: Harri Hinkka

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.