Perjantai 25.05.2018
Nimipäivät: Urpo
Hämeenlinna
Selkeää
17°C
Tuuli: 3 m/s E
 

Hippalot vei kielen mennessään

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestettiin viikonloppuna jo 36. kerran.

Tapahtuma ylitti tavoitteensa keräsi neljän päivänä aikana huimat 12 000 käyntikertaa. Ruoka-teemalla juhlittua kimaraa vietettiin muun muassa HIPPO-lavan ilmaiskonserteissa, Satulounailla, Teatterimuseon Saako sitä syödä? – Teatteriruokaa -näyttelyssä sekä suklaalla maalaten.

Viikonlopun aikana festivaaliyleisö pääsi nauttimaan monista ilmaisista työpajoista, joissa pääosassa oli ruoka. ARX-talon ensimmäiseen kerrokseen sisään astuessa nenään tulvi suloinen suklaantuoksu, kun suklaamaalarit värittivät lautasille taidonnäytteitään. Kun taas asetelmamaalauksessa innostuttiin taiteilemaan Van Goghin jalanjäljissä. Kotiin festivaaleilta kannettiin hernherkkuja, kertakäyttöastioista tehtyjä juhlahattuja ja servettikukkia.

Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus -esitys ihastutti festariyleisöä Hippaloilla.

Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus -esitys ihastutti festariyleisöä Hippaloilla.

Maksullisista työpajoista tämän vuoden hitti oli kuppikakkutyöpaja. Kahvila Laurellin leipomat leivokset saivat lasten käsissä juhlakuosin, kun Dr. Oetkerin strösselit ja nonparellit viimeistelivät kakun sokerikuorrutepinnan. Itse koristelemassa leivoslaatikossa luomus oli turvallista kiikuttaa kotiin saakka.

HIPPO-lavan ilmaiskonsertit ovat vuosittain festivaaliyleisön suosikkeja. Hippaloiden kummin Teresa Välimäen avaama festivaali soi torstaina Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!-yhtyeen Piippolan vaarin tahdissa. Torstaina HIPPO-lavan nurmelle kokoontui jopa 1000 korvaparia. Myös muina päivinä lavan reunalla riitti tanssijoita ja ilmakitaransoittajia satapäin.

Verkatehtaan alueen teatteritiloissa nähtiin korkeatasoista lastenkulttuuria. Ulkomailta saapunut Imaginart ihastutti valo- ja ääniteatteriesityksellään Sensacional. Lauantaina Jörö-jukan jälkimainingeissa vannottiin, ettei enää ikinä imetä peukaloa. Pääesityksenä nähty Tanssiteatteri Glims & Glomsin Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus keräsi ihastuneita huokauksia ja huudahduksia sunnuntai-päivän päätteeksi.

Festivaali järjestetään seuraavan kerran 31.7.–3.8.2014. Ensi vuonna Hippalot päättää lyödä leikiksi – teemana ovat pelit ja leikit.

Kuva: Ilpo Vainionpää

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.