Keskiviikko 20.06.2018
Nimipäivät: Into
Hämeenlinna
Melkein selkeää
11°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 

Hippaloilla herkutellaan sekä nautitaan teatterista

Maamme vanhin monitaiteinen lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään viikonloppuna Hämeenlinnan Verkatehtaan alueella jo 36. kerran.

Festivaalin teemana on tänä vuonna ruoka, joten festivaalin oli luontevaa käynnistää yhteistyö Reilun kaupan kanssa ja tarttua Reilun tapahtuman haasteeseen.

– Hippalot on arvomaailmaltaan ollut jo vuosia tiedostava festivaali ja on pyrkinyt korostamaan festivaalin tuotannossa kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisyyttä, kertoo Hippaloiden vastaava tuottaja Anni Hiekkala.

Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus esitys sunnuntaina Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus -näytelmä sunnuntaina Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Reilun kaupan järjestelmä on kansainvälisesti tunnetuin ja kriteereiltään kattavin eettinen sertifiointijärjestelmä. Reilun kaupan kriteerien mukaisesti esimerkiksi lapsityövoiman käyttö on kiellettyä. Reilu tapahtuma tarjoaa yleisölle mahdollisuuden ostaa Reilun kaupan tuotteita.

Hippaloilla Reiluus näkyy festivaalin Kahvila Nonparellin myytävissä tuotteissa, sillä leipomo Laurell tarttui festivaalityöryhmän toiveeseen mielellään. Festivaaliyleisö nauttii Kahvila Nonparellin karkkipuiden alla kahvinsa ja teensä Reiluna. Reilun kaupan tuotteita suositaan myös festivaalityöryhmän cateringissa sekä työpajamateriaaleissa mahdollisuuksien mukaan.

Lasten taidefestivaali Hippaloiden pääesityksenä nähdään tänä kesänä huima tanssiteatteriseikkailu. Helsingistä saapuva Tanssiteatteri Glims & Gloms ilahduttaa yleisöä seikkailullaan Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus.

Tanssiteatteri Glims&Glomsin esitys kertoo sipulinviljelijä Viktorin ja hänen kukkonsa Maxin tarinan. Sattumalta yhteen lyöttäytyvä kaksikko löytää pellolta laatikon, joka osoittautuu taikavoimia sisältäväksi soittorasiaksi. Soittorasian sisältä ilmestyvät eriskummalliset hahmot prinssi Cerudo ja kokki Monsieur Murecé. He johdattavat Viktorin ja Max-kukon mielikuvituksen maailmaan ja Viktorin mökki täyttyy ystävistä, väreistä sekä tanssin ilosta. Tieto soittorasiasta kantautuu myös julman kartanon emännän Olga Korpukovan korviin ja seikkailu saa hurjan käänteen.

Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus on taidokas ja vauhdikas tanssiteatteriteos. Viktor tovereineen takaa yleisölleen hersyvää huumoria, hellyttäviä hetkiä sekä paikoin jopa tutinaa housun puntteihin. Vaikuttava esitys on tarina ystävyydestä ja sen vaalimisesta. Esitys sopii yli 5-vuotiaille ja on kestoltaan noin tunnin mittainen.

Esityksen ohjauksesta, koreografiasta ja äänisuunnittelusta on vastannut hämeenlinnalaislähtöinen Simo Heiskanen, joka nähdään myös lavalla. Rooleissa Heiskasen lisäksi tanssivat muun muassa Jonna Aaltonen, Mikko Heino, Jyrki Kasper ja Jouni Majaniemi. Lavastus, puvustus ja akvarellit ovat Mette Nordinin käsialaa ja valosuunnittelusta on vastannut Pasi Pehkonen.

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään Verkatehtaan alueella 25.-28.7.2013

Tanssiteatteri Glims & Glomsin Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus Hippaloiden sunnuntaina 28.7. Verkatehtaan Vanaja-salissa klo 14 ja 17

Hippaloiden koko ohjelma: http://www.hippalot.net/

Kuva: Ilpo Vainionpää

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.