Torstai 26.04.2018
Nimipäivät: Terttu, Tessa, Teresa
Hämeenlinna
Selkeää
5°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Häme-päivää vietettiin käsitöiden parissa

Käsillä tekeminen oli läsnä tämän vuoden  Häme-päivässä, jota vietettiin lauantaina Wetterhoffin talolla Fredrikan Kesä –tapahtumassa.

Häme-päivässä yleisö pääsi testaamaan kädentaitojaan eri työpajoissa. Hämeen liitto jätti kädenjälkensä ainutlaatuiseen taideinstallaatioon. Joukko Hämeen liiton edustajia maalasi spraymaaleilla visionsa tulevaisuuden Hämeestä.

Eeva Nurmen ja Markku Leppälahden yhteisteoksessa näkyivät muun muassa Forssan kaupungintalo ja Loimijoki. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen taiteili kesäisen kukkaniityn.

Maakuntalapaset ovat uusi tuote, joita esiteltiin lauantaina Häme-päivässä.

Maakuntalapaset ovat uusi tuote, joita esiteltiin lauantaina Häme-päivässä.

– Meillä Hämeessä luonto on niin vahva, ja esimerkiksi Forssan seudulla järkivihreys on kantava liikeidea, Grahn-Laasonen perusteli.

Hämeen liitto valitsi Fredrikan Kesä -tapahtuman tämän vuoden Häme-päiväksi muun muassa siksi, että tapahtuma tekee ansiokasta työtä yritystoiminnan ja käsityötaidon edistämiseksi.

Suomalaisen muotoilualan koulutuksen ja liiketoiminnan brändi Wetterhoff täyttää 130-vuotta vuonna 2015. Tämän kunniaksi Fredrika Wetterhoff-säätiö järjestää kutsukilpailun kuudelle suunnittelijalle. Suunnittelijoiden tehtävänä on suunnitella käyttötuote, jonka inspiraation lähde on Wetterhoffin historia, talo tai tekstiilikokoelma. Kilpailun tulos julkistetaan alkuvuodesta 2015.

Uutta ovat myös maakuntalapaset, jotka esiteltiin Häme-päivässä. Hämeen lapasten lähtökohtana on vuodelta 1796 peräisin olevan Hattulan ryijyn kuviot ja värit. Hämeenlinna-lapasissa taas innoittajana on ollut Hämeen linna. Fredrika-lapasia koristaa tulppaanidamasti.

– Neulominen on taas suosittua ja halusimme kehittää Hämeeseen liittyviä tuotteita. Maakunta-aiheisia tuotteita on hämmästyttävän vähän, Wetterhoff Oy:n toimitusjohtaja Jaana Rantanen kertoi lapasten syntytarinan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.