Torstai 26.04.2018
Nimipäivät: Terttu, Tessa, Teresa
Hämeenlinna
Selkeää
5°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Elenia Areenan rakennustyöt alkoivat

Hämeenlinnan Urheilupuistoon rakennettavan Elenia Areenan rakennustyöt alkoivat tiistaina.

Urakka-aika on noin 13 kuukautta. Areena valmistuu syksyllä 2014.

Elenia Areenan rakennuttajana toimii Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy. Arkkitehtisuunnittelun hoitaa puolestaan Arkkitehtitoimisto Design Petri Ilmarinen Oy.

Elenia Areenan rakennustyöt aloitettiin eilen.

Elenia Areenan rakennustyöt aloitettiin eilen.

Rakennuksen pukutilakokonaisuus on mitoitettu palvelemaan koko urheilupuistoa ja kaikkia sen toimintoja. Urheilupuiston huoltohenkilökunnan ja -kaluston tilat toteutetaan keskitetysti urheilutalon yhteyteen. Rakennus on suunniteltu esteettömäksi ja se varustetaan hissillä.

Elenia Areena tulee korvaamaan Hämeenkaaren nykyiset toiminnat ja se mahdollistaa kaikkien sisäpallopelien pelaamisen korkeimmilla sarja- ja kansainvälisellä tasolla.  Uuteen urheilutaloon tulee lisäksi yli sadan neliön kokoinen voimistelutila harjoitusmonttuineen.

Rakennus on suunniteltu monikäyttöiseksi ja energiaratkaisuilla pyritään pitämään käyttökustannukset kurissa. Urheilutaloon tulee muun muassa led-valaistus ja energiapaneelit sekä paluulämmön hyödyntäminen.

Arkisin ja päivisin rakennusta käyttävät koululaiset. Tila tuleekin olemaan merkittävä koululiikuntatila, joka tarjoaa koululaisille uusia liikuntamahdollisuuksia. Lisäksi tilaa käytetään muihinkin tapahtumiin. Tavoitteena on, että uusi urheilutalo on aktiivisessa ja täysimittaisessa käytössä.

Kuva: http://www.hameenlinna.fi/

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.