Keskiviikko 20.06.2018
Nimipäivät: Into
Hämeenlinna
Melkein selkeää
11°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 

Naisten Pankki räjäytti pankin

Naisten Pankin askarteluryhmän Päivi Mäkinen (vas.), Kyllikki Kauha, Marjatta Kesäläinen, Pirkko Salhi, Eila Mäensivu ja Irja Ollila kokoontuvat säännöllisesti yhteen ja valmistavat tuotteita  Hämeenlinnan seudun tapahtumissa myytäviksi.

Naisten Pankin askarteluryhmän Päivi Mäkinen (vas.), Kyllikki Kauha, Marjatta Kesäläinen, Pirkko Salhi, Eila Mäensivu ja Irja Ollila valmistelevat tuotteita varainkeruuta varten.

Naisten Pankki on tehnyt Hämeenlinnassa niin ansiokasta vapaaehtoistyötä, että aktiivisuus on huomattu valtakunnallisestikin. Hämeenlinnan aluesolu palkittiin vuoden 2012 hyvästä tuloksesta kunniakirjalla, joka jaettiin Naisten Pankin verkoston tapahtumassa lauantaina Helsingissä.

Naisten Pankki on kehitysmaiden naisten tukemiseksi perustettu rahasto, jota hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu. Toimintaa on 30 paikkakunnalla.

Hämeenlinnassa aluesolu on toiminut pian kaksi vuotta. Toimintaan on kuulunut esimerkiksi osallistuminen ravintolapäivään, Kävele naiselle ammatti –tapahtuma sekä aktiivinen askarteluryhmä, joka on valmistanut tuotteita myyjäisiin sekä järjestänyt käsityöiltoja. Naisten Pankin hyväksi on myös järjestetty konsertteja. Tulokseen ovat vaikuttaneet myös kehitysmaiden naisten hyväksi ostetut ammattilahjat.

Aluesolu järjestää Naisten Pankin Viestinviejä-illat jokaiselle toiminnasta kiinnostuneille, uusille ja vanhoille toimijoille kahtena tiistaina 5.2. ja 12.2. klo 18.30–20.30 Poltinahon seurakuntatalon takkahuoneessa, Turuntie 34. Viestinviejäiltoihin osallistuneet saavat omaksi Naisten Pankin paidan, jos sellaista ei vielä ole. Ensimmäisellä kerralla Naisten Pankin toimintaa esittelee Hämeenlinnan aluesolun toiminnasta vastaava Päivi Aikasalo, toisena iltana mukana on myös Naisten Pankin verkoston koordinaattori Jaana Hirsikangas.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.