Sunnuntai 24.06.2018
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
11°C
Tuuli: 1 m/s LPL
 

Kesäillan romantiikkaa Vanajan kirkossa

Johanna Kröger, Vertti Viitasaari ja Päivi Paananen soittavat huilulla, sellolla ja pianolla Mendelssohnin ja Martinůn triot sekä rakastettuja tunnelmapaloja säveltäjiltä Sibelius, Elgar ja Schumann Vanajan kirkossa torstaina 29.6. kello 18.

Trion jäsenet tutustuivat toisiinsa Tampereen Ammattikorkeakoulussa opintojensa aikana. Johanna Kröger valmistui huilunsoitonopettajaksi joulukuussa 2016. Päivi Paananen valmistui pianonsoitonopettajaksi tänä keväänä ja sellisti Vertti Viitasaari opiskelee parhaillaan musiikkipedagogiksi.

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Kröger toimi huilistina ja piccolohuilistina Varusmiessoittokunnassa 2013 suorittaen samalla naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Tällä hetkellä hän työskentelee huilunsoitonopettajana Riihimäen musiikkiopistossa ja Tampereella Ahjolan kansalaisopistossa.

Trion ensimmäinen yhteinen kamarimusiikkikonsertti oli keväällä 2016, jolloin he esittivät nytkin konsertissa kuultavan Martinůn trion ja suorittivat tällä teoksella kamarimusiikkitutkintonsa parhain mahdollisin arvosanoin. He ovat osallistuneet yhdessä Uusi Helsinki Kvartetin jäsenten mestarikurssille. Tänä kesänä kuultavat konsertit ovat trion ensimmäiset omat täysimittaiset kamarimusiikkikonsertit.

Kesäillan romantiikkaa: Vanajan kirkko to 29.6. klo 18. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.