Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 

Ympäristökatselmus tsekkaa pihat, varastot sekä roskat

Hämeenlinnan kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta toimittaa 6.6.2013 ympäristönhoidon katselmuksen kantakaupungin sekä Hauhon, Tuuloksen ja Lammin alueella.

IMG_9994m

Vallin Grilli odottaa kohtaloaan.

Katselmus perustuu Hämeenlinnan kaupungin rakennusjärjestykseen, jonka mukaan ympäristö- ja rakennuslautakunta valvoo rakennettua ympäristöä ja julkista ulkotilaa suorittamalla tarkastuksia ja katselmuksia.

Tyypillisiä katselmuksen kohteita ovat epäsiistit pihapiirit, joissa varastoidaan erilaista romua ja tavaraa. Myös yksittäisiä romuajoneuvojen ja muiden jätteiden varastopaikkoja sekä huonokuntoisia rakennuksia valikoituu katselmuksen kohteiksi. Lautakunta voi puuttua myös epäsiisteihin pihoihin, epäasialliseen ulkovarastointiin sekä roskaamiseen.

Aluksi viranhaltijat kehottavat kiinteistön omistaa tai roskaajaa tiettyyn määräaikaan mennessä siivoamaan epäsiistin alueen. Mikäli kehotusta ei noudateta, lautakunta voi määrätä kiinteistön puhdistamisesta ja käyttää hallintopakkokeinoja, joista yleisin on uhkasakko. Hallintopakkomenettely on kuitenkin hidas prosessi ja siihen liittyy asianosaisen kuulemisia menettelyn eri vaiheissa.

Hämeenlinnan kaupungin rakennusvalvontaan ja viranomaispalveluihin tulee erityisesti keväällä paljon ilmoituksia epäsiisteistä pihoista ja muista ympäristöepäkohdista. Ilmoituksia kerätään yhteiseen taulukkoon. Viranhaltijat käyvät ajoittain läpi kohteita ja antavat kiinteistölle kehotuksia. Vain pahimmat ja ongelmallisimmat tapaukset päätyvät ympäristö- ja rakennuslautakunnan katselmuksen kohteiksi.

Kuva: Kaisu Koskinen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.