Maanantai 25.06.2018
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 3 m/s PI
 

Vanajaveden Opiston syyslukukausi starttaa

Vanajaveden Opiston toimintakausi on alkamassa jälleen.

Ilmoittautuminen liikunta- ja tanssikursseille alkaa tiistaina ja keskiviikkona muille kursseille. Ilmottautua voi netissä ja puhelimitse.

Lukuvuosi käynnistyy porrastetusti 2.9. alkaen. Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueille on suunniteltu yhteensä 1000 kurssia kymmeneltä ainealueelta. Kurssien suunnittelussa on huomioitu alueellinen kysyntä sekä aiheiden ajankohtaisuus ja monipuolisuus. Myös uusia kursseja on valikoimassa kymmenittäin. Opiston toiminta tähtää ihmisten aktivointiin, uuden oppimiseen ja ajan tasalla pysymiseen muuttuvassa elämässä.

VOPin tarjonnassa mahdollistaa niin monivuotisen itsensä kehittämisen kuin lyhyen intensiiviopiskelun. Viime syksynä VOPissa toimintansa aloittanut sirkuskoulu laajenee Hattulaan ja Janakkalaan. Samoin jatkaa toimintaansa lasten kuvataidekoulu kaikilla kolmella paikkakunnalla.

Syksyllä alkaa aikuisten taiteen perusopetus tanssissa, kevätkaudella aloitetaan musiikin ja käsityön taiteen perusopetus aikuisille. Taiteen perusopetusryhmät teatterissa ja kuvataiteessa ovat menossa, joten niissä ei aloiteta uusia ryhmiä tänä lukuvuonna.

Mielenkiintoinen kurssiuutuus on MAHTI – oman osaamisen koulutusohjelma, joka käynnistyy syyskuun puolivälissä. Mahti-ohjelma on uudenlainen kasvualusta oman yrittävyyden ja osaamisen löytämiseen. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa oman yrityksen perustaminen, alan vaihto sekä uusien ideoiden ja virikkeiden saaminen.

Avoimen yliopiston opintona tarjotaan kuvataiteen perusopinnot, 25 op. Opetus järjestetään yhteistyössä Lapin yliopiston ja Hämeen kesäyliopiston kanssa.

Opiston kielten opetuksen uutuus ovat yleiset kielitutkinnot, joiden järjestämisen opisto on aloittanut kesäkuun alusta alkaen. Järjestämislupa on seuraavissa kielissä: englanti, espanja, italia, ranska, ruotsi, saame, saksa, suomi ja venäjä. Mainituissa kielissä järjestetään perus- ja keskitason tutkintoja. Tutkintojen järjestämispaikkana on Hämeenlinna.

Ilmoittautuminen liikunta- ja tanssikursseille alkaa tiistaina 13.8.2013 klo 17 ja keskiviikkona 14.8.2013 klo 17 muille kursseille

Lukuvuoden 2013–2014 opinto-ohjelma löytyy täältä: http://vop.fi/pdf/VOP_2013-2014_b.pdf

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.