Lauantai 21.07.2018
Nimipäivät: Johanna, Hanna, Jenni, Hanne, Hannele
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
19°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Torjuntavoitto nälkää vastaan

Outi Mertamo on ylpeä ravintola Militarian luodinmuotoisesta palvelutiskistä.

Outi Mertamo on ylpeä ravintola Militarian luodinmuotoisesta palvelutiskistä.

Uutta lounaspaikkaa huomiselle pohtivien kannattaa huomioida tuorein tulokas Hämeenlinnan ravintolarintamalla. Nälkää naukuva masu täyttyy nyt myös Linnankasarmilla, missä avattiin tammikuun alussa lounasravintola Militaria.

– Lounastajia on käynyt odotusten mukaisesti jo parin ensimmäisen viikon aikana. Keskimäärin heitä on ollut päivittäin satakunta, vaikka emme ole vielä edes isommin mainostaneet koko paikkaa, sanoo ravintoloitsija Outi Mertamo.

Lentävää lähtöä selittänee osaltaan se, että alueella työskentelee kaikkiaan yli 300 henkilöä. Etenkin valtion palkkahallinto on samassa pihapiirissä merkittävä työnantaja. Vieressä ei ole muita lounaspaikkoja.

Mertamon mukaan lounaslista koostuu normaalista, kohtuuhintaisesta perusruuasta. Asiakkaista iso osa on kuitenkin naisia, mistä syystä salaattipöydän valikoima pyritään pitämään monipuolisena.

Mertamon luotsaama Resta Invest on paisuttanut liiketoimintaansa Hämeenlinnassa lyhyessä ajassa merkittävästi. Yrityksen pyörittämien ravintoloiden määrä kaupungissa tuplaantui vuodenvaihteessa kolmesta kuuteen.

– Tämän vuoden liikevaihto liikkuu näillä näkymin jo kahden miljoonan euron paikkeilla, Mertamo arvelee.

Militarian lisäksi yrityksen ravintoloihin lukeutuvat uusina lounasravintola Kantola ja linnaravintola Brahe sekä ennestään Rantakasino, Fresno ja Gastropub Alex.

Militariassa ei ole omaa keittiötä, joten ruoka kuskataan sinne Kantolasta. Työntekijöitä on kaksi koko yrityksen noin neljännessadasta.

Linnankasarmin uusi ravintola liittyy läheisesti alueen muihin muutoksiin, joissa entinen tykistömuseo, Riihimäen viestimuseo sekä Miehikkälän pioneerimuseo yhdistyivät museo Militariaksi.

– Museo toivoi tähän ravintolayritystä, joka lisää vilkkautta alueella ympärivuotisesti. Kahvion ohella toivottiin monipuolisia ravintolapalveluita, koska kiinteistössä on aika ajoin käytössä myös auditorio ja luentosali, Mertamo sanoo.

Itse ravintolatilana toimii entinen sotilaskodin kahvio, joka remontoitiin loppuvuodesta. Museovieraille on myynnissä luonnollisesti myös militanttista tarpeistoa tinasotilaista sotakirjallisuuteen. Kesää kohti museo alkaa houkutella taas matkailijoitakin paikalle.

– Kesällä ruokailijoita tulee todennäköisesti vähemmän, mutta kahvio kompensoi. Meillä on täydet anniskeluoikeudet, ja keväällä pihalle aukeaa myös terassi, Mertamo lupaa.

– Tämä sijaitsee sopivan lähellä keskustaa, mutta on silti omassa rauhassaan. Ja kasarmikentällä riittää parkkitilaa, hän jatkaa.

Teksti ja kuva: Pauli Salokangas

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.