Sunnuntai 27.05.2018
Nimipäivät: Ritva
Hämeenlinna
Melkein selkeää
13°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Sukupolvet kohtaavat uudessa Hätilän kombikirjastossa

Tuomelan kirjasto avautui kesätauon jälkeen maanantaina.

Lainattaville kirjoille saa nyt erityispitkät laina-ajat, aina lokuulle asti. Nyt kirjastossa toivotaankin asiakkaiden innostuvan hakemaan lukemista kassikaupalla. Tuomelan kirjasto sulkeutuu 9.8 klo 16, jolloin aloitetaan suuri muutto-operaatio.

Tuomelan kirjasto muuttaa Hämeenlinnan yhteiskoulun tiloihin naapuriin Viertokatu 1:een. Kirjastoon mennään HYK:n pääsisäänkäynnin kautta. Uuden kirjaston nimeksi tulee Hätilän kirjasto. HYKin pihassa voikin jo nähdä komean ”kirjasto”-kyltin.

Uusi kirjasto on  kombikirjasto eli siinä yhdistyvät koulu- ja yleisen kirjaston aineistot, palvelut ja asiakkaat. Hyvät opasteet auttavat asiakkaita löytämään lempikirjansa ja mukavat oleskelupaikat uudessakin ympäristössä.

Tuomelan tutut asiakkaat saavat edelleen samat palvelunsa Hätilän kirjastosta. Sinne voi poiketa lueskelemaan lehtiä, lainaamaan kirjoja ja vaihtamaan kuulumisia. Lapsiperheille on tarjolla entistä enemmän luettavaa ja kuunneltavaa. Pienet ja isommatkin koululaiset pääsevät käyttämään kirjastoa niin koulupäivän aikana kuin sen jälkeen.

Yleisötilaisuudet, lehtilukupaikka ja ajantasainen valikoima tarjoavat toimintamahdollisuuksia alueen aikuisille ja ikääntyvälle väestölle. Eri ikäryhmien tuominen samaan tilaan lisää yhteisöllisyyttä ja vähentää ennakkoluuloja. Hätilän kirjastosta on tarkoitus tulla koko naapuruston yhteinen paikka.

Uuteen kirjastoon tulee monipuolinen kokoelma musiikkia, kirjoja ja dvd-elokuvia. Uutuutena myös konsolipelejä muun muassa PS3lle. Kirjastoon on tarkoitus hankkia myös iPad-tabletteja ja kannettavia tietokoneita asiakkaiden käytettäväksi.

Hätilän kirjaston avajaisia vietetään syyskuussa. Avajaisten ajankohta sekä kirjaston aukioloajat tarkentuvat syyskuun aikana.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.