Torstai 26.04.2018
Nimipäivät: Terttu, Tessa, Teresa
Hämeenlinna
Melkein selkeää
7°C
Tuuli: 3 m/s LPL
 

Stop Reskan taantumiselle

Kävelykatu Reskan viihtyisyyden lisäämiseksi spontaanisti perustetun Reska Kuntoon –työryhmän huolille löytyi kuuntelijoita. Ja nyt myös tekijöitä, sillä Raatihuoneenkadun yleisilmeen kehittämissuunnitelmaa aletaan tehdä välittömästi.

Asiantuntevan työryhmän puheenjohjaksi on kutsuttu Kanta-Hämeen Kiinteistöliiton toiminnanjohtaja  Mikko Rousi, joka on myös kaupunkikeskustayhdistyksen liikenne- ja kiinteistötiimin puheenjohtaja.

– Kävelykadun toiminnallisuutta on kehitetty sieltä täältä, mutta iso kuva puuttuu. Kun kadun toimijoiden ja käyttäjien tahtotila on selvillä, voimme  laatia kävelykadun kehittämiseksi toimintasuunnitelman.

Reskan kokonaiskehittämistä vetävä Mikko Rousi haluaa poistaa kaikenlaiset esteet kävelykadun houkuttelevuudelta.

Reskan kokonaiskehittämistä vetävä Mikko Rousi haluaa poistaa kaikenlaiset esteet kävelykadun houkuttelevuudelta.

Käyttäjien eli asukkaiden mielipiteitä selvitetään kaupunkikeskustayhdistyksen tulevassa ”kansalaiskyselyssä”.

Kaupungin ja Kehken teettämien kyselyjen lisäksi keskustayhdistys haluaa tehdä myös oman selvityksen voidakseen analysoida vastaukset oman tehtävänsä näkökulmasta.

Katuhankkeen toteutus vaatii toimenpidesuunnitelman jälkeen  poliittisia päätöksiä ja rahaa.

– Sain juuri Juha Isosuolta kannustavan vastauksen työhömme. Hänen mukaansa kävelykadun kehittäminen istuu ajankohdaltaan juuri valmistuneen kaupungin liikennesuunnitelman ja pysäköintistrategian käsittelyyn. Ne menevät valtuuston elo-syyskuussa.

– Jossain vaiheessa kävelykatuasiatkin tulevat päättäjiemme eteen. Kaupunki omistaa esimerkiksi katupohjan ja silloin tietyt työt kuuluvat kaupungille ja ne pitää saada talousarvioon.

Mikko Rousi ei kuitenkaan sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että kävelykadun kaltaisen kaupunki-infran kehittämisestä saisi aikaan EU-rahoitteisen hankkeen.

– Puolet ja puolet? Selvitetään ainakin.

Ajatus EU-rahoituksesta on ainakin oikea-aikainen: Kehken hankerahoituskausi alkaa ja päättyy vuonna 2014.

Reska-työryhmässä ovat Mikko Rousin lisäksi Pasi Vesala , Timo Mattelmäki, Anu Buri, Sara Syyrakki, Henri Häkkinen, Karoliina Mäki-Kuutti, Pokko Lemminkäinen, Jarmo Eskelinen ja Sari Hagemeier. 

Teksti ja kuva: Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.