Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
15°C
Tuuli: 3 m/s EL
 

Senioripäivänä eurolla museoon

Taidemuseossa vietetään perinteistä Senioripäivää perjantaina 28.9. klo 11-17, jolloin sisäänpääsy museoon maksaa eläkeläiskortilla yhden euron. Museo tarjoaa taidetta koko Lohrmann-rakennuksen täydeltä sekä kaksi yleisöopastusta. Esillä ovat Kokoelmakavalkadi sekä Egon Meurosen Luonnontunteiden tulkki -näyttelyt.

Egon Meuronen, Valkoinen maisema, 1993

Ensimmäinen yleisöopastus alkaa kello 11, jolloin taidemuseon opas Kim Lindertz kertoo Kokoelmakavalkadi-näyttelyn teosten sisällöistä ja taustoista. Esillä on teoksia niin kultakauden mestareilta kuin nykypäivän eturivin taiteilijoiltakin, Albert Edelfeltistä aina Anssi Kasitonniin. Esillä on myös runsas kokonaisuus taiteilijoiden omakuvia ja taiteilijamuotokuvia sekä Studio-näyttelynä Peter Frien maisemamaalauksia.

Toinen yleisöopastus käynnistyy kello 13 kun amanuenssi Päivi Viherluoto johdattelee yleisön Egon Meurosen taiteen eri puoliin. Näyttely pohjautuu Meurosen vuonna 2004 Hämeenlinnan Taidemuseolle lahjoittamiin kolmeenkymmeneen teokseen uransa eri vaiheista. Meuronen tunnetaan erityisesti viimeisten vuosikymmenien taidokkaista ja herkistä akvarelleista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.