Maanantai 25.06.2018
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 3 m/s PI
 

Risto räppää kesällä Aulangon Graniittilinnassa

Hämeenlinnan Miniteatteri tuo kesällä Aulangon Graniittilinnaan ensimmäistä kertaa Risto Räppääjän. Kyseistä kirjaa ei ole ennen Suomessa näytelty teattereissa eikä siitä ole tehty elokuvaa.

– Valitsin kyseisen teoksen siksi, että siinä on paljon rooleja lapsille, kertoo käsikirjoittaja ja dramatisoija Marja Myllyniemi.

Ennen Satuteatterina tunnettu Graniittilinna vaihtoi nimeä Aulangon puistometsää ja Graniittilinnaa isännöivän Metsäntutkimuslaitoksen pyynnöstä. Uusi brändi selkeyttää aikanaan mielikuvia.  Ihmiset kun eivät usein tienneet, että Aulangon graniittilinnassa esiintyy Hämeenlinnan Miniteatteri.

Risto Räppääjä ja Hilpuri Tilli esitetään kanta-esityksenä Aulangon graniittilinnalla 30.6.2013

Risto Räppääjä ja Hilpuri Tilli esitetään kanta-esityksenä Aulangon graniittilinnalla 30.6.2013

– Nimen vaihtaminen oikeuttaa myös sen, että voimme tulevaisuudessa esittää muitakin teoksia kuin satuja, jatkaa Myllyniemi.

Aulangon graniittilinnan alue on myös viime vuosina kokenut muutoksia. Graniittilinnan aluetta on raivattu ja siitä on tehty enemmän puistomainen. Graniittilinna näkyy nyt paremmin Aulangontielle. Puustoa alueelta on karsittu keväällä 2012.

Yleisöä Myllyniemi odottaa tuttuun tapaan eniten Hämeen alueelta.

– Joskus esityksiämme tullaan katsomaan vähän kauempaakin. Esimerkiksi katsojia on ollut Helsingistä, Riihimäeltä, Tampereelta sekä Lahdesta.

Näytelmässä nähdään hauskoja ja hulluja kohtauksia ja se sopii koko perheelle. Näytelmää tähdittää 10-vuotias Otto Rantanen.

– Odotan, että näytelmästä tulee hitti. Risto Räppääjä -elokuvat ja kirjat ovat olleet ainakin hurjan suosittuja, Myllyniemi lisää.

Lapsinäyttelijät ovat päässeet mukaan näytelmän luomisprosessiin. He ovat tehneet ja sanoittaneet musiikkia näytelmään yhdessä musiikintekijän kanssa.

Näytelmään tulee komeat lavasteet. Lavasteiden suunnittelijana on toiminut Leena Carelse ja rakentajana Pekka Myllyniemi.

– Visuaalisesti näytelmästä tulee värikäs, pirteä, valoisa ja iloinen, Marja vinkkaa.

Teksti ja kuva: Kaisu Koskinen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.