Maanantai 25.06.2018
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 3 m/s PI
 

Opiskelupaikkaa vaille jääneiden ei kannata vielä luovuttaa

Valtakunnallisen toisen asteen yhteishaun tulokset julkistettiin torstaina.

Hämeenlinnan seudulla toisen asteen oppilaitosten aloituspaikat ovat täyttymässä erittäin hyvin. Opiskelupaikkaa vaille jääneiden ei kuitenkaan kannata vielä luovuttaa, sillä peruutuspaikoille valitaan opiskelijoita varasijoilta aina koulujen aloittamiseen asti.

Hämeen TE-toimistossa Hämeenlinnassa järjestetään maanantaina infotilaisuus, jossa on mahdollisuus kysyä jälkivalinnasta, täydennyshausta, ammattistartista, kymppiluokasta, työ- ja elinkeinotoimiston tarjoamista palveluista ja peruskoulun juuri päättäneiden tuetusta oppisopimuksestasekä muutenkin suunnitella tulevaisuutta yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Paikalla on edustajia Ammattiopisto Tavastiasta, Hämeen ammatti-instituutista, Kiipulan ammattiopistosta, lukioista, TE-toimistosta, Hämeenlinnan seudun oppisopimustoimistosta ja etsivästä nuorisotyöstä. Ohjauksen ja neuvonnan avulla halutaan kannustaa nuoria sopivan paikan etsimiseen.

Yhteishaussa valittujen hakijoiden on ilmoitettava 27.6. mennessä, ottavatko opiskelupaikan vastaan. Jos oppilaitokseen tulee peruutuksia, valitaan pistejärjestyksessä seuraava peruuttaneen tilalle. Käytännössä tätä työtä tehdään oppilaitoksissa aina koulujen alkuun asti ja joissain tapauksissa vielä koulun alettuakin. Vaikka ei siis tulisi valituksi heti tulosten julkistamisen aikaan, on mahdollista, että hakija valitaan kesän aikana peruutuspaikalle varasijalta.thtunnus

Valtakunnallisessa täydennyshaussa 5.–12.7. opiskelupaikkoja saattaa löytyä muilta alueilta. Hämeenlinnan seudun ammattilaisiin oppilaitoksiin ei ole jäämässä vapaita paikkoja täydennyshakuun.

Ammattiopisto Tavastian ammattistartti-opintolinjalle on hakuaika 17.6.–19.7. Ammattistartti on ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, joka on tarkoitettu peruskoulun päättäneille nuorille, jotka haluavat selkeyttää ura- ja koulutussuunnitelmiaan, parantaa opiskeluvalmiuksiaan ja kehittää itsenäisyyttään.

Hämeenlinnan kaupungin kymppiluokalle hakuaika on 17.6.–19.7. Lisäopetus järjestetään Hämeenlinnan Lyseon yläkoulussa. Peruskoulun lisäopetuksen tavoitteena on korottaa päättötodistuksen arvosanoja ja vahvistaa mahdollisuuksia saada toisen asteen opiskelupaikka seuraavassa yhteishaussa. Lisäopetusvuoden aikana voi myös pohtia ja selkeyttää omia opiskelusuunnitelmiaan.

Uusi vaihtoehto on suoraan peruskoulusta (luokilta 9.–10.) tuleville tarkoitettu tuettu oppisopimuskoulutus. Työnantajalla on mahdollisuus korotettuun työnantajakorvaukseen, mikäli se palkkaa tällaisen nuoren oppisopimuksella töihin ja kouluttautumaan vuoden 2013 aikana.

Infotilaisuus maanantaina  17.6.2013 klo 14.00–15.30 TE-toimistossa (Raatihuoneenkatu 11)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.