Maanantai 25.06.2018
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 3 m/s PI
 

Neste esittää: Bensapojan paluu

Muistatteko vielä entisajan bensa-asemat, joilla osassa mittareista oli tankkauspalvelu-merkintä? Kun Wartburginsa pysäytti pömpelin eteen, haalaripukuinen setä ryntäsi pihalle ja tyrkkäsi pistoolinsa auton kylkeen takapenkin nassikalle ystävällisesti vilkuttaen.

Alkuvuodesta 2013 sama näky uusiutuu Hämeensaaren Nesteellä. Tankkauspalvelun ohella asiakkaan autolle tehdään tarvittaessa muitakin pieniä huoltotoimia, kuten tarkistetaan nesteet ja renkaiden ilmanpaineet sekä vaihdetaan pyyhkijänsulat.

Työnantajansa autoa tankkaamaan tullut Mika Ronkainen (vas.) piti Markku Rinteen ideaa "letkunjatkeen" palkkaamisesta hyvänä.

Työnantajansa autoa tankkaamaan tullut Mika Ronkainen (vas.) piti Markku Rinteen ideaa ”letkunjatkeen” palkkaamisesta hyvänä.

Uudistuksella Neste Hämeensaaren K-kauppias Markku Rinne haluaa tarjota asiakkailleen entistä parempaa palvelua.

– Tietysti tässä haetaan pientä kilpailuvalttia muihin nähden. Olemme kuitenkin klassinen palveluasema, Rinne sanoo.

Rinne kertoo tiedostavansa polttoaineiden hintaerot eri ketjujen välillä. Komissiokauppiaana hänen kätensä ovat kuitenkin sidotut.

– En voi vaikuttaa hintoihin, koska sitä kuviota hallinnoi Neste. Tiedostan kyllä, että meillä hinnat ovat hiukan kylmäasemia korkeammat. Siksi haluammekin tarjota asiakkaille pientä lisäarvoa, Rinne sanoo.

Palvelutason nostolla Rinne yrittää myös houkutella katetyömaan takia muualle eksyneitä asiakkaita takaisin.

– Asiakasmäärä on ihan selvästi vähentynyt vuodentakaisesta. Olimme hyvässä noususuhdanteessa viime alkukevääseen asti, mutta kun eteläisin silta putosi, samalla putosi asiakasmäärä.

Rinteen mielestä on sinänsä ymmärrettävää, että ihmiset karttavat ajamista työmaan ympäristöön.

– Häiritseehän se, kun järjestelyt muuttuvat aika ajoin ja työkoneita tupsahtaa eteen. Toisaalta pudotus silti ihmetyttää, koska nykyisellään liikenne toimii paremmin kuin koskaan aiemmin, Rinne sanoo.

Nelisen vuotta Hämeensaaren Nesteellä kauppiaana toiminut Rinne kuitenkin uskoo selviävänsä vaikeiden aikojen yli. Odotus on piakkoin ohi, sillä katteen alittava tunneli valmistuu maaliskuussa ja katuverkko alkukesästä.

– Tässä on sinnitelty nyt kymmenen kuukautta, joten eiköhän viimeinen puoli vuottakin hoidu. Vaikka se sitten vaatisi kauppiaan päällään seisomaan mittarikentälle, Rinne letkauttaa.

Katteen ja sen päälle nousevan ostoskeskuksen Rinne näkee ”valtavana mahdollisuutena”.

– Uskon, että se tuo asiakkaita lisää myös meille ja herättää alueen henkiin. Myös pysäköintiongelma pienenee.

Engelinrannan suhteen aatokset ovat kaksijakoisemmat. Alueen tämänhetkinen kaavaluonnos antaa ymmärtää, että Citymarket sekä Neste-McDonald’s -kompleksi pysyisivät paikallaan.

– Nykyinen kaavaluonnos, jossa moottoritien rampilta meille johtava risteys on poistettu, olisi meille kuitenkin katastrofi. Toisaalta tähän tulisi satoja asukkaita lisää ihan naapuriin, ja kilpailevia bensa-asemia purettaisiin vierestä, Rinne sanoo.

Rinne kertoo huomanneensa, että bensapisteitä on ajettu Hämeenlinnassa vuosien mittaan järjestelmällisesti kaupungin laitamille.

– Kyllähän elävä keskusta kuitenkin tarvitsee vähintään yhden huoltoaseman, Rinne toteaa ja lisää loppuun leveän hymyn kera:

– Siis mitenkään heiluttamatta tässä omaa viiriä.

Teksti ja kuva: Pauli Salokangas

1 kommentti

  1. Lassi Valkama:

    Hyvä asia että bensapojat/-tytöt palaavat! Nuorin veljeni oli ihan ihmeissään, kun Jämsässä paikallisella asemalla oli tyttö vastassa ja kyseli että laitetaanko tankki täyteen. Oli siinä kyydissä olleilla isovejilläkin ihmettelemistä, jotka muistavat tällaista ennen tapahtuneen. Ja auttaahan tuo varmaan bensavarkauksiinkin, kun varkaat eivät itse enään pääse hääräilemään. Voisi kuvitella että ainakin kesäksi huoltoaemat vaikka nuorisosetelillä ottaisivat nuoria näihin töihin.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.