Tiistai 24.04.2018
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti
Hämeenlinna
Sadetta
7°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

Muotia pääkirjastossa

Hämeenlinnan pääkirjastossa järjestettiin tiistaina muoti- ja tanssiteemainen Kirjojen keskellä -tapahtuma.

Muodista vastasivat ammattiopisto Tavastian opiskelijat ja tanssista muun muassa Baunssi ry, Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskus sekä Sibeliusopisto.

Muotinäytöksen pääkirjastossa järjestivät Vanajaveden Opiston stylistikoulutusta ammatillisena täydennnyskoulutuksena opiskelleet Heli Lähteenmäki ja Isa Karlsson.

– Tämä on opintoihin liittyvä päätösnäytös, kertoivat pian valmistuvat Karlsson ja Lähteenmäki.

Tuoreet stylistit Heli Lähteenmäki ja Isa Karlsson organisoivat ammattiopisto Tavastian muotinäytöksen Kirjojen keskellä -tapahtumassa Hämeenlinnan pääkirjastossa.

Tuoreet
stylistit Heli Lähteenmäki ja Isa Karlsson organisoivat ammattiopisto
Tavastian muotinäytöksen Kirjojen keskellä -tapahtumassa Hämeenlinnan
pääkirjastossa.

Muotinäytös sisälsi Tavastian tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijoiden toteuttamia vaatteita, hattuja ja asukokonaisuuksia arkeen sekä juhlaan T-paidoista prinsessamekkoihin.

– Täydennyskoulutus laajentaa osaamista ja antaa uutta intoa ja ideoita. Tietokoneitakin päivitetään ajoittain, miksi ei yhtä lailla myös omaa osaamista, tuumii Lähteenmäki.

Heli on toiminut kampaamoyrittäjänä kymmenisen vuotta ja ollut hiusalalla pitkään ennen omaa yritystä. Isalta puolestaan löytyy aikaisempaa kokemusta muun muassa pukuompelijana ja sisustussuunnittelijana toimimisesta.

Stylisti opastaa muun muassa asiakasta vaatteiden ja asusteiden värien, tyylien ja materiaalien sekä asukokonaisuuksien valinnassa. Tehtäviin kuuluu myös vartalotyyppi- ja värianalyysejä, pukeutumisneuvontaa, tapa- ja etikettikoulutusta ja joskus myös kampauksia ja maskeerausta.

– Työssä tarvitaan visuaalista silmää myös muotituntemusta, kädentaitoja, asiakaspalvelutaitoja sekä organisointikykyä, Karlsson ja Lähteenmäki kertovat.

Tämän kevään ja kesän trendejä ovat esimerkiksi kukkakuosit ja värienkäyttö. Myös mustavalkoruudut, -raidat ja muut geometriset kuviot ovat pinnalla.

– Tärkeintä on, että asun kantaja tuntee olonsa mukavaksi vaatteissaan, Lähteenmäki ja Karlsson lisäävät.

Teksti ja kuva: Riikka Helenius

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.