Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Maailman ympäristöpäivää vietetään pyöräillen ja syöden

Maailman ympäristöpäivää vietetään keskiviikkona. Kanta-Hämeessä Maailman ympäristöpäivä on myös lähiruoan ja lähikalan päivä.

Näe, koe ja maista lähiruokaa, ympäristönhoitoa ja lähiliikuntaa samassa paketissa! Hämäläinen maaseutu tuottaa monipuolisia elintarvikkeita ja järvet ovat kalaa väärällään. Lähiruuan suosiminen tukee paikallista työtä ja tuottaa samalla mm. maisemanhoitopalveluja meidän kaikkien nautittavaksi.

Myös lähivesistämme saatava kala on lähiruokaa parhaimmillaan, sen käyttäminen ravinnoksi on myös hyvää vesistönhoitotyötä. Viljelty maaseutumaisema vesistöineen tarjoaa loistavat mahdollisuudet virkistäytymiseen ja ulkoiluun.

Lähiruokapyöräily järjestetään taas 5.6.2013.

Lähiruokapyöräily järjestetään taas 5.6.2013.

Vietämme maailman ympäristöpäivää pyöräillen 42 km matkan lähiruuan ja erityisesti lähikalan käytön lisäämisen merkeissä Hämeenlinnassa ja Hattulassa. Mukaan odotetaan tuottajien lisäksi yritysten ja virastojen tyhy-porukoita sekä teemasta kiinnostunutta yleisöä.

Illansuussa Hämeelinnan torilla järjestettävä Lähikalatori on samalla myös Vanajavesikeskuksen vuotuinen pääyleisötapahtuma. Hattulassa Pelkolan kartanolla vietetään pyöräilijöiden lähdettyä kaikille avointa avointen ovien päivää klo 13-16. Tilalla kuullaan ja nähdään miten nykyaikaista maataloutta harjoitetaan.

Tapahtuman järjestävät MTK Hämeen Kasvua Hämeessä –hanke, Vanajavesikeskus ja Viestejä Vanajavedellä –hanke, Hämeen ammattikorkeakoulun Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma –hanke, Maa- ja kotitalousnaiset, Hämeen kalatalouskeskus sekä Linnan pyöräverstas. Lähikalatorilla menossa mukana on myös Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistys.

Päivän ohjelma:

klo 9.15 aamu Hämeenlinnan torilla

klo 9.30 Hämeen ELY-keskus jakaa Hämeen ympäristöpalkinnon 2013, alkusanat, pyöräilijöiden lämmittely ym.

klo 10.00 Pyöräilijät lähtevät matkaan, lähettäjänä Sari Rautio

Lähiruokapyöräilyn tutustumiskohteilla

klo 10.35-11.05 Parolannummen Sotilaskoti 2 (Vanha sotilaskoti); teemana mm. varuskunnan ruokahuolto ja -hankinnat

klo 11.40-12.40 Pelkolan kartano (Avoimet ovet Pelkolan kartanolla klo 13-16)

klo 13.20-14.00 Ventolan tila; teemana mm. kunnallinen ruokahankintastrategia sekä Vanajaveden ammatti- ja virkistyskalastus

klo 14.25-15.00 Metsänkylän kartano: teemana mm. lähiraaka-aineet kahvilatoiminnassa

klo 14-18 Lähikalatori Hämeenlinnan torilla, tarjolla kotimaista kalaa, ravintoloiden keittiömestareiden kalaruokanäytöksiä, Vanajavesikeskuksen wokkaava Kuoreklubin maistiaisia, Veitsenteroittaja, Haja-asutuksen jätevesineuvontahankkeen infopiste, musiikkia ja säpinää

Lähiruokapyöräilijät saapuvat torille noin klo 15.20

Pyöräily Lehijärven ja Vanajaveden ympäri, ks. reitti http://www.mtk.fi/liitot/hame/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/fi_FI/lahiruokapyoraily_kanta-hame_2013/_files/89692359726662203/default/pyorareitti_k-h_2013.pdf

Päivän ohjelma 5.6.2013 alkaen klo 9.15

Kuva: http://www.mtk.fi/

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.