Keskiviikko 20.06.2018
Nimipäivät: Into
Hämeenlinna
Melkein selkeää
11°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 

Amerikan rytmejä Linnajazziin

Tulevan kesän Linnajazz luottaa pitkälti vanhaan konseptiinsa, mutta uuttakin on luvassa. Rytmimusiikin merkittävimpiin kesätapahtumiin Suomessa lukeutuva nelipäiväinen on yleisölle yhä osin ilmainen, osin maksullinen. Ohjelmalehtisestä paljastuu myös uusia esiintyjiä ja keikkapaikkoja.

Rytmimusiikin lajien suhteen tarjonta on totutun laaja. Kesäfiiliksen asemoivat kohdilleen muun muassa jazz, blues, funk, soul, bepop, fuusio ja proge riippuen siitä, kuka lavalla kulloinkin taituroi.

– Yleisesti ottaen jatkamme perinteisillä linjoilla. Toki kun esiintyjiä katsotaan, niin onhan siinä jonkinlainen amerikkalaisteema nähtävissä, taiteellinen johtaja Timo Lehto sanoo.

The Soul Investigators -yhtyeen keulakuva Nicole Willis tulee Brooklynistä New Yorkista ja yhdessä blueskitaristi Jonne Kulluvaaran kanssa duoileva Kat Balloun puolestaan Texasin El Pasosta. Bassokitaristi Michael Manring on lähtöisin San Franciscosta ja Spirit of New Orleansia -marssipumppua johtava trumpetisti Leroy Jones New Orleansista.

Linnajazzin kotimaisessa kaartissa vilahtelee tunnetuimmillaan Olli Ahvenlahden, Timo Turpeisen, Johanna Kurkelan ja Marzi Nymanin kaltaisia nimiä.

Uusia esiintymispaikkoja tänä vuonna ovat ravintola Sirkus ja Motorcafé Suviranta Turengissa. Suvirantaan on kuljetus Hämeenlinnan laivarannasta.

– Jotain uudistusta pitää aina keksiä, ettei jäykistytä paikoilleen, Lehto sanoo.

Tähän asti Linnajazzin kävijöistä noin puolet ovat tulleet Hämeenlinnan seudulta ja puolet muualta. Etenkin risteilyt Vanajaveden hehkeissä maisemissa ovat nousseet viime vuosina kovaan suosioon, mutta eniten yleisöä houkuttelee tänäkin vuonna sunnuntain ilmainen pääkonsertti Linnanpuistossa.

Linnajazz Hämeenlinnassa 11.-14. heinäkuuta 2013. Lisätietoja tapahtuman kotisivuilta.

Teksti: Pauli Salokangas

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.