Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 

Kyllä myis jos ois

Hämeenlinna-aiheisia tuotteita tarvitaan lisää, sanoo Reskalla sijaitsevan Lahja & Sisustus Onnin yrittäjä Kyllikki Hänninen. Hänninen on huomannut, että varsinkin matkailijoille tuotteita menisi kaupaksi nykyistä enemmänkin, mutta niitä ei ole tarjolla myyntiin riittävästi.

Kyllikki Hännisen mukaan Hämeenlinna-aiheiset seinälautaset ovat olleet varsinkin venäläisturistien mieleen.

Kyllikki Hännisen mukaan Hämeenlinna-aiheiset seinälautaset ovat olleet varsinkin venäläisturistien mieleen.

Hänninen tarkoittaa käytännössä matkamuistoja, lahjatavaroita ja sisustustarvikkeita. Kyse ei ole pienimmillään sen kummemmasta kuin tarroista, merkeistä ja vaikkapa jääkaappimagneeteista.

– Moni muistaa lapsuudestaan seudulliset retket, kun käytiin esimerkiksi Aulangolla. Siellä myytiin turisteille kankaasta tehtyjä merkkejä. Enää en ole kuitenkaan nähnyt sellaisia missään, Hänninen sanoo.

– Luulisi tarrojakin olevan tarjolla paremmin, mutta ilmeisesti niiden teettäminen maksaa liikaa.

Jotain pientä Hämeenlinna-aiheista löytyy silti Onninkin valikoimista. Linna- ja näkötornikuvilla sekä kultareunuksin koristellut seinälautaset ovat olleet kovasti esimerkiksi venäläisturistien mieleen.

– Viime ja toissa vuonna näitä meni paljon. Nämäkin tehdään kuitenkin Virossa, Hänninen sanoo ja antaa ymmärtää, että myös paikallisille tavarantoimittajille voisi olla tilausta.

Teksti ja kuva: Pauli Salokangas

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.