Maanantai 25.06.2018
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 3 m/s PI
 

Kunnostetaanko maauimala ihan oikeasti?

Vuoden 1952 olympia-allas on saanut odotella pitkään kunnostustöiden alkamista.

Vuoden 1952 olympia-allas on saanut odotella kunnostustöiden alkamista pitkään.

Loppuvuodesta uutisoitiin, että Ahveniston maauimalan peruskorjaus alkaisi tänä keväänä. Yleisö pääsisi polskimaan mielipiteitä herättäneen altaan lämmitettyyn veteen keväällä 2014. Voiko tämä olla totta?

Tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki, vieläkö suunnitelma pitää kutinsa?

Tällä hetkellä pitää, mutta tokihan asiaa vielä käsitellään. Rahat on tälle vuodelle myönnetty, ja valtionapua haettiin. Viime aikoina ongelmaksi vain on noussut veden lämmitysjärjestelmä. Parhaillaan selvitellään eri ratkaisumalleja, jotka eivät ole ihan yksinkertaisia, koska kyseessä on pohjavesialue. Mutta siitä pidetään kiinni, että tänä vuonna päästäisiin rakentamaan.

Ahveniston suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Hapuli, päästäänkö olympia-altaaseen pulikoimaan vihdoin ensi vuonna?

Minulla on ainoastaan se tieto, mitä päätöksiä vanha valtuusto on tehnyt. Kyllä se ainakin tällä hetkellä vaikuttaa ihan todelta, että kaupunki on hankkeeseen ryhtymässä. Suhtaudumme siihen tietysti erittäin myönteisesti.

Pentti ”Pikku-Pena” Nyholm, sinä olet vanha pellehyppääjä. Loiskautatko taas kympistä kesällä 2014?

Mä olen sitä hanketta niin kauan ajanut, ja nyt näyttää todella hyvältä, koska valtionapukin tulee. Odotan sitä kuin kuuta nousevaa, että siellä alkaa tapahtua, ja aion olla silloin paikalla. Ehkä uimaseuran juniorit hoitaa hypyt, mutta ainakin tasajalkaa pompin. Tai voihan se olla, että kansanjuhlassa loiskautankin, koska kyllä mun persus vielä pari mustelmaa kestää. Toivotaan, että kaikki menee valtuustossa hyvin.

 Teksti ja kuva: Pauli Salokangas

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.