Tiistai 24.04.2018
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti
Hämeenlinna
Sadetta
7°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

Kokoelmakavalkadi – Edelfeltistä Kasitonniin -näyttelyä laajennettiin

Hämeenlinnan Taidemuseon Kokoelmakavalkadi – Edelfeltistä Kasitonniin -näyttelyä laajennettiin lauantaina. Näyttely sisältää nyt yli 150 teosta ja se täyttää koko Lohrmann-rakennuksen.

Uudessa näyttelyosuudessa on 50 teosta Hämeenlinnan Taidemuseon monipuolisista kokoelmista. Yhtenä keskeisenä teemana on nainen ja naisellisuus: nainen taiteilijana tai kuvauksen kohteena.

Surrealistista henkeä ja värien voimaa edustavat muun muassa Ella-Maija Anttila-Laitasalo, Pirkko Lepistö, Maija Isola ja Aura Jylhä-Vuorio. Jylhä-Vuorio on toteuttanut teostensa kuvakertomukset ikonimaalareiden perinteisellä tekniikalla, munatemperalla.

Louis Sparren teos Tyttö on myös esillä näyttelyssä Kokoelmakavalkadi - Edelfeltistä Kasitonniin.

Louis Sparren teos Tyttö on myös esillä näyttelyssä Kokoelmakavalkadi – Edelfeltistä Kasitonniin.

Herkkää ilmaisua nähdään puolestaan Tuula Lehtisen, Hanna Frosterus-Segerstråhlen, Ellen Thesleffin ja Helene Schjerfbeckin teoksissa. Ester Heleniukselta on esillä hienostuneiden, vertauskuvallisten kukkamaalausten ryhmä. Anitra Lucanderin teokset ovat lyyrisiä ja lähes abstrakteja maisema- ja henkilötutkielmia.

Näyttelyssä mukana olevien miestaiteilijoiden teoksissa nainen on nähty niin äitinä, sulottarena kuin mallinakin. Eero Järnefelt on kuvannut omaa perhettään ja Santeri Salokivi rannalla kylpeviä naisia. Ville Vallgrenin pronssiveistoksen nainen on viekoittelevan tanssin pyörteissä.

Lisäksi esillä on maalauksia ja veistoksia muun muassa Taisto Ahtolalta, Sam Vannilta, Pertti Kukkoselta ja Nina Ternolta.

Museorakennuksen yläkerrassa jatkaa kokoelmien kultakauden mestariteoksista ja nykytaiteen helmistä koottu sadan teoksen kokonaisuus. Myös taiteilijoiden omakuvia ja taiteilijatovereiden muotokuvia esittelevä Kasvotusten-kokonaisuus on nähtävillä.

Uudessa STUDIO-näyttelyssä 15.6.-29.9. esitellään valokuvataidetta.

Kuva: Hämeenlinnan Taidemuseo/Reima Määttänen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.