Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 

Kesätöihin Kreikkaan vai Turenkiin?

Nuorisotyöttömyys kuuluu olevan kasvussa, mutta keskiviikkona Hämeenkaaressa järjestetty Rekrytori-tapahtuma antoi ymmärtää, ettei kesätöistä olisi pulaa. Päteviä tekijöitä haettiin ja haetaan yhä monenkirjaviin tehtäviin Hämeenlinnan seudulle ja jopa eteläiseen Eurooppaan asti.

Esimerkiksi Ruukki palkkaa tutusti jälleen puolentoista sataa nuorta kesätyöläisikseen. Teräsyhtiö on haluttu työnantaja, jonka messuosasto kiinnosti nuoria myös keskiviikkona.

– Kiinnostuneita olisi enemmänkin, mutta emme voi palkata turvallisuussyistä kuin täysi-ikäisiä. Joitakin nuorempia odotus tietysti harmittaa, Ruukin HR-spesialisti Mira Laine sanoo.

Ruukki palkkaa nuoria niin tuotannon, kunnossapidon kuin toimihenkilöidenkin tehtäviin. Laineen mukaan hakemuksia tulee vuosittain tuhatkunta.

Rekrytori 2012

Lidlin Jari Nahkiaisoja esitteli tarjolla olevia kesätöitä Kaurialan lukiota käyville Katariina Mäkelälle (kesk.) ja Kia Haukalle.

Päivittäistavaraketju Lidl palkkaa Hämeenlinnan seudulla kaikkiaan parikymmentä nuorta alueen neljään myymälään ja viitisenkymmentä Janakkalan jakelukeskukseensa. Koulutuspäällikkö Jari Nahkiaisojan mukaan työhakemuksia oli täytetty puoleenpäivään mennessä ”mukava määrä”.

– Lidl poikkeaa esillä olevien työnantajien pääjoukosta ehkä sikäli, että haemme tekijöitä myös pitempiaikaisiin toimiin, Nahkiaisoja sanoo.

Kunnista Hattulassa on tarjolla 15-20-vuotiaille 2-4 viikon mittaisia tehtäviä kesä-elokuuksi. Hattula lupaa huomioida hakemukset myös ulkopaikkakuntalaisilta.

– Emme syrji haussa muitakaan, mutta toki esimerkiksi Hämeenlinnasta voi olla hankala kulkea päivittäin töihin ilman kulkupeliä, Hattulaa messuosastolla edustanut nuorisotyöntekijä Tiina Tuori tietää.

Rekrytorin eksoottisimmasta työtarjouksesta vastasi sveitsiläinen matkailualan työnvälitystoimisto ATS, joka etsi nuoria Etelä-Eurooppaan matkakohteisiin ”viihdyttäjiksi”.

ATS hakee rohkeita moniosaajia, joilta voisivat hoitua esimerkiksi turistien lastenkerhojen vetäminen, jumppatuntien johtaminen ja illan viihdeohjelmistossa esiintyminen.

– Voin luvata, että muutaman kuukauden keikka vaikkapa Kreikkaan viiden tähden hotelliin on unohtumaton kokemus. Siinä auringossa työ ei edes tunnu työltä, suomalaisnuoria värvännyt Francesco Aluzzi hehkuttaa.

Teksti: Pauli Salokangas
Kuva: Kaisu Koskinen

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.