Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

Omaa kaupunkia kaunistamaan

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys haastaa yrittäjät, asukkaat, yhdistykset ja poliitikot mukaan siivoamaan ja kaunistamaan omaa kaupunkiaan.  Yhdistys toivoo, että jokainen toimija huolehtii itselleen tärkeästä kohteesta, alueesta tai kiinteistöstä.

Yrittäjiä haastetaan mukaan siivomaan nurkkansa ja pesemään näyteikkunansa. Yrityksille on tulossa näyteikkunakilpailu 11.5?21.5 ja sähköinen äänestysmahdollisuus Reska.fi-verkkolehdessä. Äänestäneiden kesken arvotaan pääpalkintona Oma Säästöpankin lahjoittama lahjakortti, muita palkintoja on tulossa osallistuvilta yrityksiltä.

Asukkaita toivotaan kiinnittämään huomiota omaan talonyhtiöön ja sen välittömään läheisyyteen. Yhdistyksiä ja työyhteisöjä toivotaan valitsemaan itselleen tärkeä paikka tai alue esimerkiksi tori tai puisto, joka halutaan yhdessä siivota kuntoon.

Paikallisista poliitikoista mukana ovat jo Sari Rautio ja Iisakki Kiemunki, jotka ovat lupautuneet pesemään yrittäjien näyteikkunoita. Tarkoituksena on avata siivoustöiden lomassa keskusteluyhteyttä yrittäjien ja päättäjien välillä. Koulujen osalta on tulossa kilpailu sosiaalisessa mediassa, jossa oppilaat voivat kuvata ?ennen ja jälkeen? -kohteita.

Kampanjaan osallistuminen tapahtuu lähettämällä ilmoittautuminen osoitteeseen sari@kaupunkikeskusta.fi. Osallistuvista tahoista ja yksityishenkilöistä löytyy listaus Kaupunkikeskustayhdityksen www-sivuilla kaupunkikeskusta.fi. Lista päivittyy viikottain.

Välitilinpäätös pidetään lauantaina 23.5. joka on samalla kansallinen siivouspäivä ja kansallinen kävelykatuviikonloppu. Kävelykatu Reskalle tulee yritysten poistokoreja ja myyntipaikkoja sekä esimerkiksi Kiertokapulan infopiste, jossa saa tietoa jätehuollosta. Torilla julkistetaan myös näyteikkunakilpailun voittaja ja suoritetaan arvonta äänestäneiden kesken.

Kampanjassa jo mukana

  • Kauppakeskus Tavastilan Kauppiasyhdistys
    Keskikaupungin asukasyhdistys
    Reska.fi
    Hämeenlinnan kaupunki
    Hämeenlinnan yrittäjät ry
    Linnan Kehitys Oy
    Luota-hanke
    Kiinteistöliitto Kanta-Häme
    Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaiset
    Wetterhoffin talo
    Roskasakki
    Oma Säästöpankki
    Hämeenlinnan Vihreät ja vihreiden valtuustoryhmä
    Kiertokapula
    Hämeenlinnan torikauppiaat ry
    Kauppakeskus Goodman

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.